Harde conclusies treinongeluk Stavoren

Het treinongeval, waarbij vorig jaar de Goorse machinist Ten Kate betrokken was, is het gevolg van gebrek aan aandacht voor de risico’s voor de veiligheid. De Onderzoeksraad voor Veiligheid haalt flink uit in het rapport en spreekt over “een ontluisterend beeld”. Niet alleen de machinist valt wat te verwijten ook ProRail gaat allerminst vrijuit zegt de raad. De Goorse machinist wordt wel vervolgd. De Italiaanse machinist die ook op de trein zat en hem eigenlijk bestuurde, wordt niet vervolgd. Het OM vindt hem niet schuldig.

treinstavoren

Gerelateerde berichten

  • Schoolbieb in Constantijn8 oktober 2018 Schoolbieb in Constantijn De Prins Constantijnschool heeft deze week extra kleur gegeven aan de kinderboekenweek. Ze hebben aldaar een heus schoolbibliotheek ingericht, tot genoegen van veel kinderen.  
  • Open dag uitvaartcentrum, KNA en Filmfestival…8 november 2019 Open dag uitvaartcentrum, KNA en Filmfestival… Wederom een volle evenementenagenda met allereerst een 'back to the eighties-avond' in De Reggehof met The Wild Boys die de muziek van onder meer Duran Duran, Spandau Ballet, Wham, Elton […]
  • Verdriet en Leloux winnen vluchten23 juli 2012 Verdriet en Leloux winnen vluchten De eerste jonge duivenvlucht vanaf Boxtel leverde een zege op voor Jan en Annie Verdriet. Zij hadden twee duiven 'voorop' in de 115 kilometer korte vlucht. Hans Leloux werd derde terwijl […]
  • Expert Reiners mag uitbreiden4 mei 2012 Expert Reiners mag uitbreiden Het college van B&W wil meewerken aan een uitbreiding van Expert Reiners in de Grotestraat. Uitbater Schomaker wil de winkelactiviteiten in Goor graag uitbreiden met het in gebruik nemen […]
  • Twenthe wint ruim bij EGVV9 september 2020 Twenthe wint ruim bij EGVV ​Twenthe heeft vanavond op passende antwoord gegeven na de forse nederlaag op Avanti Wilskracht. In Gelselaar werd woensdagavond EGVV met 5-1 verslagen door de ploeg van trainer Mark […]