GFC stelt na rust op orde zaken tegen Broekland

GFC heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen sv Broekland met 5-2 gewonnen. De rood-zwarten knokten zich op eigen veld na een 0-2 ruststand terug in het duel en kwamen na de thee vijf keer tot scoren. Dat scoren liet de ploeg in het eerste bedrijf na. GFC kreeg dotten van kansen al in de beginfase maar de doelman en de paal stonden een goal in de weg. De eerste uitval aan de andere kant was direct raak toen uit een voorzet kon worden binnen geschoten. Niet veel later was het, volstrekt tegen de verhouding in, 0-2 toen Broekland uit een vrije trap scoorde.

Na tien minuten in de tweede helft had GFC de stand alweer gelijk getrokken door doelpunten van Tim Wassink en Edo Schnieder. Daarna waren er meer kansen op de 3-2 maar werd ook Broekland met uitvallen gevaarlijk. De 3-2 viel een paar minuten voor tijd toen Tim Wassink zichzelf vanaf rechts uitstekend vrij speelde en de bal fraai binnen kon schieten. Daarna kopte Broekland nog een keer op de lat maar was het GFC dat nog twee keer scoorde. Olaf Siegers werd twee keer de diepte in gestuurd en kon even zoveel keren het doel treffen in de blessuretijd van de wedstrijd. Eindstand 5-2. Daarmee blijft GFC een voorname kandidaat op de titel in de vierde klasse G. De ploeg van trainer Romano Lammertink heeft nu na 23 wedstrijden 47 punten en dat is één punt minder dan koploper Diepenveen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en in het laatste duel gaat GFC op bezoek bij Diepenveen. Zondag wacht eerste de uitwedstrijd tegen laagvlieger Nieuw Heeten.