Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat

De Duitse supermarktketen Lidl mag toch een nieuwe vestiging laten bouwen aan de Kerkstraat. Dat heeft de Rechtbank in Zwolle bepaald. De gemeente en omwonenden willen niet dat de Lidl zich daar vestigt maar de rechter acht de vergunningafgifte, ondanks een procedurefout, toch rechtmatig. De bezwaarmakers werden wel in het gelijk gesteld voor wat betreft het laden en lossen vanuit de Wheeme. Daarmee moet de Lidl nu naar de andere kant waardoor vrachtwagens vanuit de Laarstraat en Kerkstraat de waren moeten aanleveren. Daarmee zijn de onwonenden het ook absoluut niet eens en die hebben dan ook aangekondigd in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.

Volgens de buurtbewoners wordt daarmee namelijk een verkeers-onveilige situatie gecreƫerd die onacceptabel is. Volgens de rechter had de gemeente Hof van Twente de buurt in de gelegenheid moeten stellen om tijdens een hoorzitting de bezwaren toe te lichten maar dat is niet gebeurd. Desondanks meent dat de vergunning wel rechtmatig is afgegeven. Projectontwikkelaar Ten Brinke heeft al aangekondigd dat aan het einde van deze maand een begin wordt gemaakt met de sloop van het Rabobank-gebouw en alle naastliggende panden.

Gerelateerde berichten

  • Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat22 april 2020 Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat Een grote groep bewoners van de Kerkstraat, de Laarstraat en de Wheeme hebben alle raadsleden van de gemeente Hof van Twente een brandbrief gestuurd waarin nogmaals wordt opgeroepen om in […]
  • Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij29 april 2016 Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij De komst van een grote supermarkt naar de Kerkstraat zit al jaren in de pijplijn maar nu lijkt het er dan toch van te komen. Projectontwikkelaar ten Brinke heeft de plannen gepresenteerd […]
  • ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’11 mei 2020 ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’ Het is een van de heetste hangijzers en toch leeft het niet echt bij alle gemeenteraadsleden. Althans dat is gevoel van de actievoerders tegen de komst van de Lidl op de plek van de […]
  • Rabobank verhuist naar gemeentehuis15 april 2019 Rabobank verhuist naar gemeentehuis De Rabobank gaat vanaf 1 juni weg uit het pand op de hoek Kerkstraat/Laarstraat en kantoor gaan houden in een ruimte in het gemeentehuis. Ook de pin-automaat verhuist mee en is dan daar […]
  • Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl27 januari 2020 Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl De gemeente Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat. Hoewel de gemeente de supermarkt liever op de huidige plek […]