Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat

De Duitse supermarktketen Lidl mag toch een nieuwe vestiging laten bouwen aan de Kerkstraat. Dat heeft de Rechtbank in Zwolle bepaald. De gemeente en omwonenden willen niet dat de Lidl zich daar vestigt maar de rechter acht de vergunningafgifte, ondanks een procedurefout, toch rechtmatig. De bezwaarmakers werden wel in het gelijk gesteld voor wat betreft het laden en lossen vanuit de Wheeme. Daarmee moet de Lidl nu naar de andere kant waardoor vrachtwagens vanuit de Laarstraat en Kerkstraat de waren moeten aanleveren. Daarmee zijn de onwonenden het ook absoluut niet eens en die hebben dan ook aangekondigd in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.

Volgens de buurtbewoners wordt daarmee namelijk een verkeers-onveilige situatie gecreƫerd die onacceptabel is. Volgens de rechter had de gemeente Hof van Twente de buurt in de gelegenheid moeten stellen om tijdens een hoorzitting de bezwaren toe te lichten maar dat is niet gebeurd. Desondanks meent dat de vergunning wel rechtmatig is afgegeven. Projectontwikkelaar Ten Brinke heeft al aangekondigd dat aan het einde van deze maand een begin wordt gemaakt met de sloop van het Rabobank-gebouw en alle naastliggende panden.

Gerelateerde berichten