Goorse supermarkten in beweging…

Het Goorse supermarktwezen krijgt een ander aanzien. Zoveel is wel duidelijk. Nu bekend is dat de Lidl alsnog mag bouwen aan de Kerkstraat, is er ook helderheid over de supermarkt aan de Da Costastraat. Dat is nog Emté maar heet binnen enkele weken Supermarkt De Whee, gerund door Frank Bannink die eerder in Barchem een dergelijke winkel runde. En dat terwijl nog niet zolang geleden iedereen er rekening mee hield dat daar een tweede Goorse Jumbovestiging zou verrijzen.

De Emté, hier tijdens de opening in 2012, wordt nu Supermarkt De Whee

De Jumbo aan de van Kollaan ,van de broers Leussink, wordt de meest innovatieve en grootste van Goor met een uitbreiding in de richting van het oude gemeentewerf-terrein dat inmiddels ook bijna bouwrijp is. En zo zorgen de grutters ervoor dat het straatbeeld in het Goorse ingrijpend zal veranderen in de Kerkstraat, op het Weversplein waar een stuk kaalslag dreigt als er geen andere invulling komt voor het huidige onderkomen van Lidl, aan de Patrijzenstraat en de van Kollaan én op De Whee. Goor telt met de Jumbo, de Aldi, de Lidl, Albert Heijn en De Whee vijf supermarkten. Dat aantal verandert dus niet…

Gerelateerde berichten

  • Jumbo open op 1e Kerstdag23 december 2016 Jumbo open op 1e Kerstdag De strijd om de Goorse klant heeft bij de Goorse supermarkten geleid tot verruiming van de openingstijden tijdens de komende feestdagen. De Jumbo Supermarkt aan de van Kollaan spant de […]
  • Moederdag-picknick in eigen tuin29 april 2020 Moederdag-picknick in eigen tuin GYG Entertainment organiseert op zondag 10 mei de 'Moederdag Picknick@home' voor heel Hof van Twente. Dit samen met de supermarkten Albert Heijn en Jumbo die tien picknick-pakketten […]
  • Emté op de Whee wordt tweede Goorse Jumbo28 maart 2018 Emté op de Whee wordt tweede Goorse Jumbo De Emté-supermarkt aan de Goorse Da Costastraat wordt op termijn een Jumbo-supermarkt. Dat heeft de directie van de landelijke Jumboketen bekend gemaakt. Jumbo heeft in Nederland 130 […]
  • Lions verkopen bloembollen voor vergeten kinderen21 september 2016 Lions verkopen bloembollen voor vergeten kinderen De Lions club Goor-Diepenheim gaat zich inzetten voor de stichting 'Het Vergeten Kind'. Deze zet zet zich in voor verwaarloosde, misbruikte en/of gevluchte kinderen die thuis niet kunnen […]
  • Supermarkt De Whee gaat alweer sluiten8 november 2019 Supermarkt De Whee gaat alweer sluiten Supermarkt De Whee in de Goorse Da Costastraat gaat aan het einde van het jaar de deuren sluiten. Uitbater Frank Bannink ziet door sterk dalende omzetcijfers geen heil meer in […]