Goorse supermarkten in beweging…

Het Goorse supermarktwezen krijgt een ander aanzien. Zoveel is wel duidelijk. Nu bekend is dat de Lidl alsnog mag bouwen aan de Kerkstraat, is er ook helderheid over de supermarkt aan de Da Costastraat. Dat is nog Emté maar heet binnen enkele weken Supermarkt De Whee, gerund door Frank Bannink die eerder in Barchem een dergelijke winkel runde. En dat terwijl nog niet zolang geleden iedereen er rekening mee hield dat daar een tweede Goorse Jumbovestiging zou verrijzen.

De Emté, hier tijdens de opening in 2012, wordt nu Supermarkt De Whee

De Jumbo aan de van Kollaan ,van de broers Leussink, wordt de meest innovatieve en grootste van Goor met een uitbreiding in de richting van het oude gemeentewerf-terrein dat inmiddels ook bijna bouwrijp is. En zo zorgen de grutters ervoor dat het straatbeeld in het Goorse ingrijpend zal veranderen in de Kerkstraat, op het Weversplein waar een stuk kaalslag dreigt als er geen andere invulling komt voor het huidige onderkomen van Lidl, aan de Patrijzenstraat en de van Kollaan én op De Whee. Goor telt met de Jumbo, de Aldi, de Lidl, Albert Heijn en De Whee vijf supermarkten. Dat aantal verandert dus niet…

Gerelateerde berichten

  • Jumbo open op 1e Kerstdag23 december 2016 Jumbo open op 1e Kerstdag De strijd om de Goorse klant heeft bij de Goorse supermarkten geleid tot verruiming van de openingstijden tijdens de komende feestdagen. De Jumbo Supermarkt aan de van Kollaan spant de […]
  • Emté op de Whee wordt tweede Goorse Jumbo28 maart 2018 Emté op de Whee wordt tweede Goorse Jumbo De Emté-supermarkt aan de Goorse Da Costastraat wordt op termijn een Jumbo-supermarkt. Dat heeft de directie van de landelijke Jumboketen bekend gemaakt. Jumbo heeft in Nederland 130 […]
  • Lions verkopen bloembollen voor vergeten kinderen21 september 2016 Lions verkopen bloembollen voor vergeten kinderen De Lions club Goor-Diepenheim gaat zich inzetten voor de stichting 'Het Vergeten Kind'. Deze zet zet zich in voor verwaarloosde, misbruikte en/of gevluchte kinderen die thuis niet kunnen […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]
  • Goorse koffiepomp en symboolpolitiek…10 oktober 2017 Goorse koffiepomp en symboolpolitiek… De smerigste wieve zet de lekkerste koffie. Dat verhaal gaat niet meer op nu Niels te Vaanholt zich mag scharen onder de beste koffieleutjes van Nederland. Te Vaanholt heeft zich geplaatst […]