Hoe worden de onbewaakte spoorwegovergangen beveiligd?

Er komt een inloopavond over de manier waarop de verschillende onbewaakte spoorwegovergangen in en om Goor moeten worden beveiligd. Die is op maandag 27 mei tussen 17:00 uur en 19:30 uur. ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben besloten om alle niet beveiligde overwegen aan te pakken. Aanleiding hiervoor is een aantal ernstige ongelukken op andere overgangen in Nederland. In de omgeving van Goor liggen zes van zulke onbeveiligde spoorwegovergangen. Deze zogenoemde NABO’s genoemd (Niet Actief Beveiligde Overwegen), liggen in de de Heijinksweg, IJsbaanweg, Wachtpostdijk, Grensweg, Viaductweg en Zompepad.

Er zijn diverse manieren waarop de overgangen beveiligd kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld door het aanleggen van een tunnel of trap voor langzaam verkeer, het aanleggen van een parallelweg naar een al beveiligde overweg of het beveiligen met bomen, bellen en lampen. In sommige gevallen kan een NABO ook worden afgesloten en opgeheven. Hoe de overgangen in de gemeente Hof van Twente (n totaal 12) worden aangepakt is nog niet duidelijk. Ideeën en suggesties kunnen worden ingebracht aan de mensen van de gemeente en ProRail die ook aanwezig zijn om toelichting of vragen te beantwoorden.

Gerelateerde berichten