Hoe worden de onbewaakte spoorwegovergangen beveiligd?

Er komt een inloopavond over de manier waarop de verschillende onbewaakte spoorwegovergangen in en om Goor moeten worden beveiligd. Die is op maandag 27 mei tussen 17:00 uur en 19:30 uur. ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben besloten om alle niet beveiligde overwegen aan te pakken. Aanleiding hiervoor is een aantal ernstige ongelukken op andere overgangen in Nederland. In de omgeving van Goor liggen zes van zulke onbeveiligde spoorwegovergangen. Deze zogenoemde NABO’s genoemd (Niet Actief Beveiligde Overwegen), liggen in de de Heijinksweg, IJsbaanweg, Wachtpostdijk, Grensweg, Viaductweg en Zompepad.

Er zijn diverse manieren waarop de overgangen beveiligd kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld door het aanleggen van een tunnel of trap voor langzaam verkeer, het aanleggen van een parallelweg naar een al beveiligde overweg of het beveiligen met bomen, bellen en lampen. In sommige gevallen kan een NABO ook worden afgesloten en opgeheven. Hoe de overgangen in de gemeente Hof van Twente (n totaal 12) worden aangepakt is nog niet duidelijk. Ideeën en suggesties kunnen worden ingebracht aan de mensen van de gemeente en ProRail die ook aanwezig zijn om toelichting of vragen te beantwoorden.

Gerelateerde berichten

  • Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s13 oktober 2021 Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s Bewoners die net buiten Goor in de buurt van de spoorwegovergangen aan de Wachtpostdijk en De Bree wonen voeren actie tegen de sluitingen van vier onbewaakte spoorwegovergangen (Nabo's) […]
  • Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk12 november 2020 Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk De zogenoemde NABO's (Niet Actief Beveiligde Overwegen) in Goor blijven toch toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Om veiligheidsredenen wilde Prorail deze spoorwegovergangen […]
  • Trein valt stil kort na vertrek23 augustus 2020 Trein valt stil kort na vertrek De trein richting Lochem is vanmiddag rond 14:00 stilgevallen ter hoogte van de wissel. Volgens de machinist was kort na vertrek de motor plots uitgevallen. Daardoor bleef de […]
  • Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen5 juni 2019 Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen Het zal voor wandelaars die vanuit Goor De Meene in willen tegen het zere been zijn want de mogelijkheden daartoe worden behoorlijk beperkt als het aan Prorail ligt. Dit wil namelijk alle […]
  • Overlast door werkzaamheden aan het spoor15 juni 2021 Overlast door werkzaamheden aan het spoor ProRail vernieuwt binnenkort grote delen van het spoor tussen Eefde en Delden. Daarom zijn er, ook in Goor, een aantal overwegen (tijdelijk) afgesloten. ProRail gaat grootschalige […]