Twenthe heeft wonder nodig om nacompetitie te ontlopen

De kans is groot dat vv Twenthe veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie om degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Hans Dirksen verloor vanmiddag op eigen veld met 0-3 van Saasveldia en zag concurrent losser winnen van Reutum (3-1). De Goorse Tricolores staan nu op de 12e (nacompetitie-) plek met nog een wedstrijd voor de boeg en moeten volgende week een resultaat halen tegen koploper Eilermark dat dan het kampioenschap binnen kan halen en is dan ook afhankelijk van het resultaat van Losser dat dan tegen De Tukkers speelt.

Tegen Saasveldia speelde Twenthe aanvankelijk zeker niet slecht maar zag Saasveldia uit een spaarzame aanval de 0-1 maken. Daarna schoot Jelle Horselenberg op de paal namens Twenthe en had dus de nodige pech. 0-1 was ook de ruststand. in de tweede helft opende Twenthe weer sterk en werd het via vier goede aanvallen gevaarlijk maar was het met name de doelman van Saasveldia die een Goorse treffer in de weg stond. De eerste de beste uitval van de bezoekers leidde direct tot de 0-2 na tien minuten in de tweede helft. Twenthe bleef het proberen maar ondanks hard werken lukte er in de afronding niet veel. Dat lukte Saasveldia nog wel een keer en na de 0-3 halverwege het tweede bedrijf was de wedstrijd gelopen.