Doar wordt oaver e schreven…

Voor mijn dagelijkse boodschappen ga ik vaak naar de Emte op de Whee. Lekker dicht bij huis en voor de deur parkeren. Het is er meestal niet mega druk dus kun je mooi opschieten. Ik vind het een fijne winkel. Binnenkort is het tijdperk van deze supermarkt eindig en komt er een nieuw concept, heel origineel: ‘Supermarkt De Whee’.

Bij binnenkomst is direct te zien dat ze aan het afbouwen zijn. Als je naar de schappen kijkt oogt het een beetje uit de tijd van de koude Oorlog in Rusland. Half lege schappen en een aantal van de producten die standaard op mijn boodschappenlijstje staat kon ik niet meer vinden. Voor de rest zag het er een beetje kaal uit, zoals bij de Aldi of zo. Ook de hangouderen, die doorgaans niet zijn weg te slaan bij de koffiecorner, hadden eieren voor hun geld gekozen en het hazenpad gekozen. Waarschijnlijk op zoek naar oude voedselbonnen in de waan dat WO 3 is uitgebroken.

Op mijn route langs het broodbeleg en vleeswaren komt er een man naast mij staan die zegt: “Ik neem aan dat je een paar meter verder loopt voor pindakaas en hagelslag? Want na dat verhaaltje van vorige week, over de landbouw en veeteelt, zul je wel nooit meer met vlees of zuivel gezien moeten worden of wel?” A”ch beste man” zeg ik, terwijl ik rustig verder loop, “Zoals zo vaak lezen de mensen niet goed en zien vaak alleen maar datgene wat ze graag willen zien. Maar het klopt inderdaad dat m’n mailbox vorige week aardig vol gespamt is met allerlei onzin. In ieder geval wel een mooie graadmeter om te weten dat m’n columns breed gelezen worden.” De man lachte ietwat ongemakkelijk en gooide twee diepvriespakketjes frikandellen in z’n karretje. Tja, aj gin harses hebt, moj ze mar vret’n.

Nou, even snel verder. Goed om me heen kijken of er niet nog meer van die gluurders op me staan te letten of dat ik beticht kan worden van inconsistent gedrag. In de drankengang pak ik mijn favo Hertog Jan biertjes uit het schap en wéér staat daar zo’n miggel zich met mij te bemoeien. “Als echte Gorenaar en Twent heur ie toch gewoon Grolsch te drinken….en vooral ie”, voegde hij er aan toe. Zo langzamerhand lichtelijk geïrriteerd, vroeg ik hem of hij wist wat je krijgt als je Hertog Jan uit pist? Precies! En als jij dat lekker vindt beste man, laat je door mij niet tegenhouden.

Bij de kassa vraag ik of ik mijn punten op mijn Fijnproevers-pas nog kan verzilveren. De caissière zegt dat ik daar van de week een e-mail over heb gehad. Alles is geblokkeerd en ie kunt er niks meer met. Dat is lekker dan! Spaar ik verdomme twee jaar met dat kolere-pasje en nu heb ik er niks meer aan?
Achter me hoor ik een oud vrouwtje zachtjes tegen haar man zeggen: “Ooh ooh…doar wordt oaver e schreven… Inderdaad !

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Jumbo open op 1e Kerstdag23 december 2016 Jumbo open op 1e Kerstdag De strijd om de Goorse klant heeft bij de Goorse supermarkten geleid tot verruiming van de openingstijden tijdens de komende feestdagen. De Jumbo Supermarkt aan de van Kollaan spant de […]
  • Goorse koffiepomp en symboolpolitiek…10 oktober 2017 Goorse koffiepomp en symboolpolitiek… De smerigste wieve zet de lekkerste koffie. Dat verhaal gaat niet meer op nu Niels te Vaanholt zich mag scharen onder de beste koffieleutjes van Nederland. Te Vaanholt heeft zich geplaatst […]
  • Teruggeven aan de zee…12 april 2016 Teruggeven aan de zee… Tjonge jonge, waar moet ik beginnen? Er was de afgelopen week nogal wat “roering” in ons Haagje. Ik lees de nieuwsartikeltjes over de gebeurtenissen vaak met een beginnend glimlachje. Wat […]
  • Jumbo eerste Goorse supermarkt met ‘Pick up-point’1 februari 2018 Jumbo eerste Goorse supermarkt met ‘Pick up-point’ Jumbo Leussink aan de van Kollaan is de eerste Goorse supermarkt met een zogenoemd Pick up-point. Daar kunnen online bestelde boodschappen of in de winkel gescande artikelen worden […]
  • Supermarkt De Whee gaat alweer sluiten8 november 2019 Supermarkt De Whee gaat alweer sluiten Supermarkt De Whee in de Goorse Da Costastraat gaat aan het einde van het jaar de deuren sluiten. Uitbater Frank Bannink ziet door sterk dalende omzetcijfers geen heil meer in […]