Jubilerend Apollo komt met eigen Schoolfeestnummer

‘Wie bloast de Tente in en oet’ moet de Schoolfeestkraker van 2019 worden. Het nummer zal worden gespeeld door het grote orkest van Apollo terwijl er ook een instrumentale versie voor de drumfanfare zal worden gemaakt. Het lied is geschreven door Paul Schabbink terwijl de Goorse maestro en Apollo-dirigent Carl Wittrock voor het arrangement tekent. Het muzikale duo overhandigde het nieuwe nummer in De Reggehof symbolisch in Schoolfeestglazen aan voorzitter Luc Notkamp van de jubilerende muziekvereniging.

vlnr: Paul Schabbink, Luc Notkamp en Carl Wittrock

“Het wordt een heerlijke polka die doet denken aan de muziek van James Last” zegt Carl Wittrock. Het lied gaat over het 100-jarig bestaan van Apollo en de bijzondere relatie met het School- en Volksfeest. “Apollo heeft een enorme rijke geschiedenis met nationaal- en internationaal diverse hoogtepunten”, zegt Paul Schabbink. “Maar eigenlijk is er maar één plek waar ze zich het liefst manifesteren en dat is tijdens de Goorse optocht op straat en natuurlijk in de Tente. Daar gaat het nummer over.”

Het stuk wordt in de komende weken ingestudeerd en zal ook worden opgenomen. Tijdens het Familiespektakel op de Schoolfeest-zaterdag zal het lied de apotheose zijn en live met zo’n 100 muzikanten worden gespeeld. Ook tijdens de optocht zal het nummer te horen zijn. In de komende periode meer over het nieuwe Schoolfeestlied via deze site en de website van Apollo. Hieronder alvast de tekst…

WIE BLOAST DE TENTE IN EN OET – APOLLO GOOR

REFREIN:
Wie bloast de Tente in en oet en brengt een muzikale groet.
Ja ut Apollo kump ter an. Op stroat en in de Tent vedan.
Met de muziek brengt wie vertier en drinkt een aantal gleeskes bier.
Het is de trots (tatatatataaaa) al honderd joar (tatatatatataaa), net as ut Schoolfeest hier in Goor.
Lalalalalalalalalalala

De muzikale Goorse trots en Koninklijk getint is ut allermooiste weidefeest al joaren goed gezind.
In de joaren ’20 met het Schoolfeest al paraat en sloeg Albert Sommer met vol geveul de maat.
Doarnoa kwam Hennie Fransen en noe zweeit Carl met de stok. Veur al die muzikanten maakt ze zich nog altied drok.
In de tent en in de optocht spölt wie aait zo mooi as ‘t kan. Zo geet dat a zolang en nog wa honderd joar vedan.
Met de gezelligheid veurop. (tatatatataaaa) Zet wie heel Goor weer op de kop……

REFREIN

Apollo is in al die joaren oaveral beland. Beroemd en ook geliefd in binnen- en ut boetenland.
Van Frankriek tut an Zwitersland, Oekraïne en de Pruus. Dan komt die muzikanten met de mooiste verhalen thuus.
Van stadion tot Ridderzaal, van Paries tut op de Dam. Oaveral muziek en dat echte Goors gedram.
Mar nergens klinkt het better as in onze eigen tent. Zo bunt wie dat noe toch ok a weer honderd joar e went.
Met de gezelligheid veurop (tatatatatataaa) zet wie heel Goor weer op de kop……

REFREIN

Nog een keer met zien allen want wie bunt nog lang niet kloar. Die handen in de lucht voor ons Apollo honderd joar…….

REFREIN

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeestnummer Apollo online: ‘Wie bloast de Tente in en oet’22 juni 2019 Schoolfeestnummer Apollo online: ‘Wie bloast de Tente in en oet’ De Schoolfeesthit van 2019 is klaar en via het wereldwijde web gepresenteerd. 'Wie bloast de Tente in en oet' van de jubilerende muziekvereniging Apollo is nu via het Youtube-kanaal van […]
  • Schoolfeestlied Apollo ‘De Quarantente’ met clip online25 juni 2020 Schoolfeestlied Apollo ‘De Quarantente’ met clip online Het Schoolfeestnummer 'De Quarantente' van Apollo staat vanaf nu met videoclip online en is onder meer te zien op het Youtube-kanaal van deze site via deze LINK. Het lied over Schoolfeest […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (3)17 juni 2019 Schoolfeestnieuws in het kort (3) De Schoolfeestkriebels zullen nu bij de Gorenaren nog meer toenemen bij een blik op het Schoolfeestplein. Daar is namelijk vandaag de opbouw van de Tente begonnen. Tentenbouwer De Weerd […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (7)22 juni 2019 Schoolfeestnieuws in het kort (7) Het foto-archief van de stichting School- en Volksfeest is vanaf nu openbaar en voor iedereen in te zien. In de afgelopen periode werden regelmatig nostalgische foto's via Facebook […]
  • Opnieuw volle bak op traditionele Familiemiddag27 juni 2015 Opnieuw volle bak op traditionele Familiemiddag Het is inmiddels vaste prik: de zaterdagmiddag is van de Goorsen. De Tente stroomde wederom vol voor de traditionele Familiemiddag na de Kinderoptocht. Onder het genot van bier en vet […]