Stadsraad wil Lidl naar andere plek in Goor

Als het aan de Goorse Stadsraad ligt krijgt de Lidl een andere plek in het Goorse centrum dan de beoogde locatie aan de Kerkstraat. In een schrijven zegt de Stadsraad zich ernstige zorgen te maken over de huidige ontwikkelingen en moet door de gemeente snel besproken worden om op een andere plek in het Goorse centrum tegemoet te kunnen komen aan de expansiewensen van de Duitse supermarktketen.

Net als de bezwaarmakers in de nog lopende gerechtelijke procedure is het ook voor de Stadsraad een vraagteken waarom de gemeente een vergunning heeft verstrekt voor een uitrit aan de Kerkstraat en waarom hiervoor volgens de recente gerechtelijke uitspraken een weigeringsgrond ontbreekt. Evenals de bezwaarmakers vertrouwt de Stadsraad erop dat de gemeente alles wat in haar mogelijkheden ligt in het werk stelt om deze voor Goor ongewenste ontwikkeling tegen te houden. Met het statement schaart de Stadsraad zich achter ondernemersvereniging Goor Collectief en de buurtbewoners van de Kerkstraat en de Laarstraat. Deze vrezen gevaarlijke verkeers-situaties en geluidsoverlast en vinden een plaats voor de supermarkt net buiten het winkelgebied ongewenst. Daarnaast zijn er twijfels over de fysieke en visuele invulling van de voorgenomen nieuwbouw aan de Kerkstraat.

Gerelateerde berichten

  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • ‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden)1 mei 2020 ‘Molenstraat-bewoners mogen zich gelukkig prijzen…” (ingezonden) Een tweetal Laarstraat-bewoners, die anoniem willen blijven, kwamen bij deze site met een schriftelijke reactie op de noodkreet van Molenstraatbewoners, eergisteren op Goorsnieuws.nl. Die […]
  • De eerste waterstofauto in de regio staat in Goor…13 mei 2020 De eerste waterstofauto in de regio staat in Goor… Het is volgens Harry Klumpers van Klumpers Autoservice dé auto van de toekomst en daarom zet hij er vol op in. Inmiddels heeft hij de eerste auto's die rijden op waterstof in deze regio […]
  • Buitenbad De Vijf Heuvels op 15 juni open3 juni 2020 Buitenbad De Vijf Heuvels op 15 juni open De buitenbaden van zwembad De Vijf Heuvels tussen Goor en Markelo gaan volgende week maandag, 15 juni, open voor het zomerseizoen. Vorige werd het binnenbad weer geopend nadat het bad […]
  • Doors Wide Open met LED-scherm door Goor7 april 2020 Doors Wide Open met LED-scherm door Goor De stichting Doors Wide Open gaat komende (goede) vrijdag 's middags met een bus door Goor waarop een groot LED-scherm staat. Daarop kunnen inwoners persoonlijke (Paas-)boodschappen laten […]