Stadsraad wil Lidl naar andere plek in Goor

Als het aan de Goorse Stadsraad ligt krijgt de Lidl een andere plek in het Goorse centrum dan de beoogde locatie aan de Kerkstraat. In een schrijven zegt de Stadsraad zich ernstige zorgen te maken over de huidige ontwikkelingen en moet door de gemeente snel besproken worden om op een andere plek in het Goorse centrum tegemoet te kunnen komen aan de expansiewensen van de Duitse supermarktketen.

Net als de bezwaarmakers in de nog lopende gerechtelijke procedure is het ook voor de Stadsraad een vraagteken waarom de gemeente een vergunning heeft verstrekt voor een uitrit aan de Kerkstraat en waarom hiervoor volgens de recente gerechtelijke uitspraken een weigeringsgrond ontbreekt. Evenals de bezwaarmakers vertrouwt de Stadsraad erop dat de gemeente alles wat in haar mogelijkheden ligt in het werk stelt om deze voor Goor ongewenste ontwikkeling tegen te houden. Met het statement schaart de Stadsraad zich achter ondernemersvereniging Goor Collectief en de buurtbewoners van de Kerkstraat en de Laarstraat. Deze vrezen gevaarlijke verkeers-situaties en geluidsoverlast en vinden een plaats voor de supermarkt net buiten het winkelgebied ongewenst. Daarnaast zijn er twijfels over de fysieke en visuele invulling van de voorgenomen nieuwbouw aan de Kerkstraat.

Gerelateerde berichten

  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat13 maart 2019 Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat Er zijn nogal wat bomen gesneuveld tijdens de asbestsanering in de Deldensestraat maar er zijn inmiddels ook weer nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde vandaag door leerlingen van groep 6 […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]
  • Kavelruilproject Zeldam van start19 oktober 2018 Kavelruilproject Zeldam van start Het kavelruilproject Zeldam en omstreken gaat deze maand van start met een bijeenkomst in gemeenschapscentrum 't Kempke, net buiten Goor (foto). Er blijkt in het buitengebied van Goor met […]
  • Maatregelen tegen overlast éénrichtingsverkeer Molenstraat10 maart 2017 Maatregelen tegen overlast éénrichtingsverkeer Molenstraat De gemeente Hof van Twente wil zogenoemde mitigerende maatregelen nemen om de overlast te beperken voor bewoners van de straten rondom de Goorse Molenstraat. Wat er precies moet gebeuren […]