PvdA wil Rabobank weren vanwege faillissement OAD

De Partij van de Arbeid vindt dat de Rabobank geen vestiging in het Goorse gemeentehuis moet krijgen omdat volgens de partij bewezen is dat de bank destijds reisorganisatie OAD in 2013 failliet heeft laten gaan. “Zo’n club beloon je dan niet door ze een plekje in het gemeentehuis te geven, al was het alleen maar uit solidariteit met de mensen die hun baan door toedoen van deze bank zijn kwijtgeraakt.” aldus fractievoorzitter Fred Rijkens in een schrijven. Deze week is de rechtszaak begonnen die door de familie ter Haar is aangespannen tegen de bank die volgens de familie ten onrechte kredieten niet verstrekten waardoor 1600 mensen op straat kwamen te staan onder wie veel Goorse medewerkers.

Met dit statement ondersteunt de PvdA het voorstel van de SP om de vestiging van de Rabobank in de gemeenteraad te bespreken. “Het lijkt mijn partij onzin dat de Rabobank in Goor blijft omdat ze in het gemeentehuis terecht kunnen” vervolgt Rijkens. “Kennelijk levert zo’n plek extra voordeel op en het is niet de taak van de gemeente om daar in te voorzien. Los daarvan hebben ook wij grote vraagtekens bij de vestiging omdat naar ons oordeel voorkomen moet worden dat een neutrale overheid te veel verbonden wordt met een bepaalde commerciële partij.” De PvdA wil samen met de SP een motie voorbereiden om de komst van de Rabobank naar het gemeentehuis te voorkomen.

Gerelateerde berichten

  • ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’18 september 2015 ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’ Het reisconcern OAD, van de van oorsprong Goorse familie ter Haar, is door de Rabobank bewust in de steek gelaten toen er moeilijkheden waren. Dat bewijzen stukken waarop De Telegraaf de […]
  • Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank8 november 2017 Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank De curatoren van de failliete reis- en busmaatschappij OAD slepen de Rabobank voor de rechter om alsnog een schadevergoeding te krijgen voor de familie Ter Haar. Zo meldt het Algemeen […]
  • Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen4 november 2015 Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen De rechtbank zegt dat de Goorse familie Ter Haar, aandeelhouders van het failliete OAD-concern, geen recht heeft op een schadevergoeding van de Rabobank. Ter Haar eiste een bedrag van maar […]
  • Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak4 februari 2016 Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak De familie Ter Haar van het 'oude' OAD-concern, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die in november van het vorige jaar bepaalde dat de claim van 65 miljoen euro […]
  • Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat22 juni 2020 Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat Het lijkt erop dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Volgens de lokale PvdA is daarover door de Twentse burgemeesters al min of meer een […]