Hogere opkomst Europese verkiezingen

Er zijn meer mensen naar de stembus gegaan om een stem uit te brengen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement dan dan in 2014. In de gemeente Hof van Twente ging bijna 47% van de kiesgerechtigden naar de stembus. Vijf jaar geleden was dat nog 43%. In Goor was het opkomstpercentage gisteren ook hoger van dan vijf jaar geleden maar wel het laagst van alle kernen in de Hof van Twente: 41,27%. In Ambt Delden werd procentueel het meest gestemd: 52,01%. Het landelijke opkomstpercentage ligt op 41,2%. De uitslag mag tot zondagavond nog niet bekend worden omdat er in andere landen nog gestemd moet worden. Vijf jaar geleden was het CDA veruit de grootste in de Hof. De verwachting is dat dat niet is veranderd.


Gerelateerde berichten

  • Niet minder Goorse stembureaus voor Oekra├»neverdrag16 maart 2016 Niet minder Goorse stembureaus voor Oekra├»neverdrag In tegenstelling tot veel andere gemeenten in Nederland zullen er in Goor, net als bij vorige verkiezingen, acht stembureaus worden geopend voor de stemming over het associatieverdrag van […]
  • Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd23 februari 2018 Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd De stempassen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels thuis bezorgd. Op woensdag 21 maart kan eenieder gaan stemmen en op de diverse kieslijsten staan in totaal 126 namen. […]
  • We mogen weer naar de stembus…23 mei 2019 We mogen weer naar de stembus… De belangstelling voor de stemdag van vandaag lijkt niet zo groot als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen- of Provinciale verkiezingen en voor velen een 'ver van mijn bed'-show', maar […]
  • CDA wint fors in de Hof, PvdA verliest enorm, VVD de grootste16 maart 2017 CDA wint fors in de Hof, PvdA verliest enorm, VVD de grootste De Tweede Kamerverkiezingen in Goor en omgeving hebben een enorme winst opgeleverd voor het CDA ten opzichte van vier jaar geleden terwijl de Partij van de Arbeid, in navolging van de […]
  • Stemmen tellen…22 maart 2018 Stemmen tellen… De hele dag zijn ze al bezig, de stemmentellers in de theaterzaal van De Reggehof. Na de zetelverdeling per partij moet vandaag worden gekeken of er ook kandidaat raadsleden met […]