Eilermark na winst op Twenthe kampioen

De manschappen van Twenthe-trainer Hans Dirksen vertrokken vandaag rond de middag naar Enschede voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen koploper Eilermark. Voor Twenthe was het reeds een gelopen koers met al een ticket voor de nacompetitie op zak om te spelen voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Voor Eilermark stond er meer op het spel, bij winst tegen de Tricolores konden zij het kampioenschap gaan vieren. Twenthe begon ook nu weer met een gehavend elftal, zoals het grootste gedeelte van het seizoen het geval was. Een aantal langdurig geblesseerden keerde in de loop van het seizoen terug, maar er kwamen ook steeds nieuwe langdurig geblesseerden bij. Zo ontbrak vandaag tot overmaat van ramp ook nog sterkhouder en aanvoerder Mark Nijland, die vorige week tegen Saasveldia in de 10e minuut geblesseerd van het veld ging. Ook Elmar Gierveld, een vaste waarde en zekerheid in de achterhoede, ontbrak vanwege een blessure.

Eilermark deed wat het moest doen, scoorde al in de 3e minuut de openingstreffer en liep in 25 minuten uit tot een comfortabele 3-0 voorsprong. Een kleine tien minuten deed Twenthe wat terug, Koen Morsink scoorde uit een penalty nadat Wouter Leusink binnen de 16 onreglementair onderuit werd geschoffeld. De 3-1 was tevens de ruststand. Na de rust had Twenthe een paar leuke kansen. Eerst was Wouter Leusink kansrijk, maar hij miste net. Een paar momenten later was Twenthe weer gevaarlijk, Sven Roetgerink kopte hard in, maar trof helaas de kruising. Langzaam maar zeker vloeiden bij Twenthe de krachten weg en kon Eilermark vrij eenvoudig uitlopen naar een 6-1 eindstand. En is daarmee dus de kampioen in deze klasse.

Op dit moment is nog niet bekend wie Twenthe als eerste treft in de nacompetitie, wel is zeker dat het voor Hans Dirksen een hele opgave wordt om een fatsoenlijk elftal op te been te kunnen brengen. Zodra er meer bekend is over de indeling leest u dat uiteraard op Goorsnieuws.