Vijand van binnenuit…

Soms snap ik er geen jota van hoe dingen tot stand komen. Waarom gebeuren dingen zoals ze gebeuren? Waarom zeggen mensen de dingen die ze zeggen terwijl ze weten dat ze zó ontzettend fout zijn? Of het nu gaat over een afvalverwerker in Goor die het gegund is om óók de komende zes jaar weer de “slimste afzetter” te spelen of over Ministers die hele foute dingen zeggen, het is mij werkelijk een raadsel.

Milieuvriendelijke afvalscheiding komt in een heel ander daglicht te staan na de twee grote branden bij afvalverwerker Twence in Hengelo. Ik korte tijd zijn daar twee branden geweest waarbij meer CO2 en andere giftige schadelijke stoffen in de lucht zijn gepompt dan dat wij met z’n allen in diezelfde korte tijd konden produceren. Weg milieuwinst.

Honderd brandweerlieden uit de regio moesten afgelopen zaterdagnacht bijstand verlenen aan korps Hengelo om de brand in een grote composteringsinstallatie te lijf te kunnen. Brandweermannen en vrouwen die hun leven wagen voor onze veiligheid en leefomgeving. Allemaal mensen die het in zich hebben om te redden en dienen. Je zou denken dat brandweerkorpsen uiterst zuinig zijn op die goede mensen. Helaas komt voor een brandweerman uit Amsterdam deze week de vijand van binnenuit. De spuitgast, met een perfecte staat van dienst in de afgelopen 20 jaar, moet het veld ruimen omdat hij bij een motorclub zit. Zijn hobby zou niet passen bij een ambtelijke functie. Wáánzin!

Hetzelfde onderstreept van de week de Minister van Oorlog op televisie. Je mag geen soldaatje spelen bij haar groepje als je in het weekend bij de grote boze motorbende aan de bar zit. Het dedain waar dat mee gezegd wordt is tenenkrommend. Zonder een gerechtelijke uitspraak zulke dingen uitkramen. Waar bewindslieden zich anders van elk commentaar onthouden over iets wat nog “onder de rechter” is, weten ze niet hoe snel ze d’r bij moeten zijn met hun lastercampagne als het om dit onderwerp gaat. Compleet ongefundeerd en discriminerend. Hoe haal je het in je hoofd?

Zullen we ook eens wat andere beroepsgroepen onder de loep nemen? Het Ministerie van Justitie bijvoorbeeld. We kunnen de hele bubs daar zo in één keer ontslaan. Ze hebben allemaal contact gehad met een criminele Staatssecretaris die cijfers verdoezelde en de Kamer willens en wetens fout heeft ingelicht. En dan laat ik de bonnetjes van kruimeldief Teeven en het gedoe rondom “de Hakkelaar” boefje Opstelten nog buiten beschouwing. Lekkere transparante en integere club mensen daar. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Of wat te denken van de voormalige staatsbank ING? Daar staat een topman aan het roer die een schikking trof met dezelfde rommel van Justitie van 775 miljoen euro voor witwassen. Valt dat wel te combineren met een publieke en ambtelijke functie? Vallen daar ontslagen? Horen we daar hetzelfde domme gezwets van een Minister?

Dat u maar even weet dat de gemiddelde politicus geen haar beter is dan de brandweerman die het veld moest ruimen na 20 jaar. Met het verschil dat ik voor hem wél respect heb…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Normaal denkenden…4 februari 2020 Normaal denkenden… Gelukkig is huize Kremers uitgerust met een grote houtkachel die ik het liefst dag en nacht z’n werk laat doet. Mijn vriend lust de nodige kubjes hout die we van bomen in de buurt rooien. […]
  • En wie is er vandaag de Sjaak…22 mei 2018 En wie is er vandaag de Sjaak… Verantwoordelijkheden verleggen. Daar zijn we met z’n allen steeds beter in geworden de afgelopen jaren. We gaan van de oude en vertrouwde verzorgingsstaat, waar alles voor je geregeld […]
  • Hobbelig knollenveld…18 september 2018 Hobbelig knollenveld… Het was landelijk nieuws: “Boomvergiftiger actief in Goor”, kopte de headline op de website van de NOS. Naast randdebielen die gebakken sponsjes verstoppen voor honden, hebben we nu dus […]
  • Cruciale beroepsgroep…17 maart 2020 Cruciale beroepsgroep… Wat saai is het eigenlijk als alles om je heen tot stilstand komt. Veel dingen die het leven een stukje leuker maken zijn gesloten en dat contact vermijden met andere mensen is niet zo […]