Honden vergiftigd in de Grotestraat

In de Grotestraat zijn twee hondjes overleden nadat ze zijn vergiftigd. Dat is gebeurd in de tuin achter het woonhuis en de winkel van vishandel Holtmaat. Naast de honden hebben door het gif ook vier leilindes (bomen) het begeven. De eigenaresse, Leoniek Holtmaat, is er helemaal stuk van. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij politie die de zaak in onderzoek heeft. Wie er verantwoordelijk is voor de vergiftiging is (nog) niet duidelijk. “Het was een een enorme pijnlijke dood voor onze hondjes. Ze zijn van binnenuit verteerd en hebben een verschrikkelijke lijdensweg gehad.”

Binky

Hummer, een langharige teckel van 10 jaar, is maandag bezweken. Binky, een chihuahua van een jaar, is woensdag overleden. Echt niet te begrijpen dat iemand tot zoiets in staat kan zijn. We hebben nog twee honden en die durf ik echt niet meer achter het huis te laten. Er moet echt snel duidelijkheid komen over wie hiervoor verantwoordelijk is.” aldus Holtmaat.

Hummer


Gerelateerde berichten

  • Oproep: Houdt honden aan de lijn in natuurgebieden om reekalfjes te beschermen1 mei 2021 Oproep: Houdt honden aan de lijn in natuurgebieden om reekalfjes te beschermen De zogenoemde Wild Beheer Eenheid (WBE) Hof van Twente heeft een dringende oproep voor hondenbezitters om de honden in de komende periode aangelijnd te houden in natuurgebieden rondom […]
  • Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen23 oktober 2020 Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen De gemeente Hof van Twente vraagt hondenbezitters om de honden tijdens het uitlaten aan de lijn te houden en zeker niet weilanden in te laten rennen waar koeien grazen zoals in De Meene. […]
  • Paasloterij voor minder bedeelden9 april 2020 Paasloterij voor minder bedeelden Holtmaat Catering organiseert in samenwerking met Goor Collectief een loterij om in totaal 60 minder bedeelde gezinnen in Goor en andere kernen in de Hof van Twente een Paassalade aan te […]
  • Bor de Wolf…8 oktober 2019 Bor de Wolf… Het is uitkijken geblazen voor wandelaars in het buitengebied van Goor. Op de zondagen trekken we er regelmatig op uit om een stukje te gaan lopen met de hond. Even een frisse neus halen […]
  • Schapen gebeten en opgejaagd door honden7 oktober 2019 Schapen gebeten en opgejaagd door honden Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn […]