Twenthe gedegradeerd na nederlaag in Rossum

VV Twenthe is vanmiddag gedegradeerd naar de vierde klasse van het zondag-amateurvoetbal. De ploeg van trainer Hans Dirksen verloor in Rossum met 3-0 van RSC na een ruststand van 1-0. In een aanvankelijk gelijkopgaande wedstrijd werd het 1-0 na een ongelukkige eigen goal van Ivo Roetgerink die de bal achter zijn doelman Bas Zweers gleed.

Na de thee had Twenthe aanvankelijk een overwicht zonder tot hele grote kansen te komen. Bas Zweers, die een geweldige eerste helft keepte, had na rust twee ongelukkige momenten waarmee hij onbedoeld de inleiding vormde tot de 2-0 en 3-0. Eerst kopte hij een bal in de voeten van een tegenstander die daardoor kon scoren terwijl in de slotfase een bal over achterlijn wilde laten rollen die nog kon worden binnen gehouden door een opponent waardoor ook dit buitenkansje benut werd. Het is sowieso een slchte zondag voor Twenthe want ook het tweede elftal degradeerde vandaag. Tegen Saasveldia 2 werd na een 2-2 stand de strafschoppenserie met 6-5 verloren.