Geen duidelijkheid over toekomst Tuindorp

Het is nog niet duidelijk of de karakterestieke woningen op ’t Tuindorp ook over 25 jaar nog bestaan. Dat zegt Viverion in een persbericht als reactie op de in verschillende media gewekte suggestie dat de woningcoöperatie geen toekomst zou zien in deze huizen. Viverion is op dit moment bezig met het isoleren van daken en muren in de Goorse volkswijk en het herstellen van gevels, daken en kozijnen.

“Op termijn wordt bekeken of de woningen nog voldoen aan de wensen van de toekomstige bewoner. Dat geldt voor alle woningen in het bezit van Viverion. De woningen op Tuindorp hebben een cultuurhistorische waarde. Deze waarde is nu niet beschermd of vastgelegd als waarde. Ook daar kan op termijn naar gekeken worden of er noodzaak is dit te doen. Sloop is gelet op de investering in de woningen niet op voorhand een optie.” aldus Viverion.

\


Gerelateerde berichten

  • Huizen Tuindorp krijgen opknapbeurt in 201929 september 2017 Huizen Tuindorp krijgen opknapbeurt in 2019 De woningen in de Goorse volkswijk Het Tuindorp krijgen een fikse opknapbeurt. Dat heeft woningcoöperatie Viverion per brief aan de bewoners laten weten. De renovatie van de huizen moet na […]
  • PvdA richt pijlen nu op Viverion in Tuindorpkwestie23 mei 2016 PvdA richt pijlen nu op Viverion in Tuindorpkwestie De lokale fractie van de Partij van de Arbeid heeft het idee dat woningcorporatie Viverion de Goorse volkswijk 't Tuindorp liever kwijt wil. Het Goorse raadslid Roel Bergman (foto) zegt in […]
  • ‘Thuis in Tuindorp’ moet volkswijk meer leefbaar maken1 februari 2021 ‘Thuis in Tuindorp’ moet volkswijk meer leefbaar maken Er is een inventarisatie gemaakt van de problemen in de Goorse volkswijk 't Tuindorp én een projectgroep in het leven geroepen om de wijk meer leefbaar te maken. Dat antwoord het College […]
  • PvdA houdt zorgen over leefbaarheid Tuindorp12 augustus 2020 PvdA houdt zorgen over leefbaarheid Tuindorp De lokale fractie van de Partij van de Arbeid maakt zich, niet voor het eerst, grote zorgen over de Goorse volkswijk 't Tuindorp in Goor. "We krijgen als partij veel klachten van bewoners […]
  • SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen15 juli 2020 SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen De SP-fractie in de gemeenteraad van Hof van Twente heeft er bij de woningcorporatie Viverion op aangedrongen om dit jaar af te zien van de jaarlijkse huurverhoging. Dit door de […]