Geld voor Streetart in Goors stadshart

Er wordt een bedrag van €2.000 vrijgemaakt voor het vervaardigen van zogenoemde ‘Streetart’ in het Goorse centrum. Het is de bedoeling om het centrum op deze manier door professionals in deze branche op te laten fleuren. De bijbehorende Stadscheque van €2.500 die beschikbaar is gesteld door de Provincie Overijssel is bedoeld om ideeën voor het Goorse stadshart tot uitvoering te kunnen brengen. Goor Collectief schreef daarop een wedstrijd uit waarbij mensen met suggesties konden komen. Het Street-art-idee werd drie keer genoemd en ook door de jury omarmd. Er waren in totaal 26 inzendingen. Ook het idee van een ‘mooi weer-sluiting’ krijgt navolging. dit houdt in dat de Grotestraat kan worden afgesloten bij zomerse temperaturen om zo iedereen de mogelijkheid te geven een terras te creëren of uit te breiden.

Een voorbeeld van Streetart


Gerelateerde berichten

  • Goors centrum op zaterdag dicht bij 25 graden of meer3 augustus 2019 Goors centrum op zaterdag dicht bij 25 graden of meer Het kwik gaat het vandaag niet halen en dus kunnen de terrassen in het Goorse centrum vandaag in ieder geval nog niet de straat op. De hoop is dat dat in de komende zaterdagen wel kan […]
  • En dan is het ineens een stuk gezelliger in Goor…28 april 2021 En dan is het ineens een stuk gezelliger in Goor… Het stadshart van Goor deed vandaag heel anders aan dan in de voorbije maanden. Volop zon, volle terrassen en winkeliers die hun waar weer buiten stalden. Van de heropening van de […]
  • Wensboom in Goors stadshart27 november 2020 Wensboom in Goors stadshart Er komt in de komende week een zogenoemde ‘Wensboom’ in het centrum van Goor op initiatief van Rabobank Centraal Twente, Hofmarketing en Goor Collectief. De kerstboom wordt versierd door […]
  • Gaat de BIZ het nu wel halen?7 november 2019 Gaat de BIZ het nu wel halen? Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum […]
  • Restantenmarkt in het centrum27 augustus 2019 Restantenmarkt in het centrum Na de terrasvrije zaterdag is het Goorse stadshart komend weekeinde het decor voor de jaarlijkse restantenmarkt waarin de Goorse winkeliers de diverse waren die plaats moeten maken voor […]