Legendarisch Reggelaantje…

Het is een beetje hoe de wind waait. Het ligt aan het sentiment van de dag. Wat vind ‘de maatschappij’ ervan? Soms gaat het over voortschrijdend inzicht of juist om innovatie. Waarom is eerst iets belangrijk, later niet meer om het vervolgens weer in oude glorie te herstellen? Soms lijkt dat een beetje wispelturig en besluiteloos. Maar ja, als je alles van tevoren weet, kun je met een dubbeltje de wereld rond…

Afgelopen Hemelvaartsdag had mijn betere helft, samen met haar rechterhand van 7 jaartjes jong, het plan opgevat om gezellig naar een soort speelpark te gaan. En als vier van die enthousiaste oogjes je met een doordringende blik aankijken, kun je natuurlijk niet weigeren.

Aangekomen bij het park, met talloze Dino’s en ander vermaak, eerst maar eens even een bakkie. Onze eigen kleine T-Rex had natuurlijk al direct de benen genomen naar het dichtstbijzijnde speelplekje, want zitten op een terras is “saaaaai”. Al snel werd ik vriendelijk verzocht mijn sigaartje te doven. “Het is hier een rookvrij park” sprak de serveerster in haar Brachiosaurus-pakje. Sorry, ik was me van geen kwaad bewust en druk m’n wilde Havanna uit op de grond.

Op zich snap ik het allemaal wel, maar som kun je ook een beetje doorslaan. Niet roken in de horeca en restaurants waar mensen lekker aan het eten en drinken zijn, oké. Maar niet mogen roken op een openbaar terras, buiten, mwhaa…daar vind ik wel wat van. Grote festivals kondigen verregaande maatregelen aan als er ondanks het verbod toch gerookt wordt in hun festivaltenten. Ze zijn zelfs van plan boetes te gaan opleggen aan overtreders. Ben trouwens heel benieuwd hoe ze dat willen gaan doen, maar goed.

Dezelfde festivals hebben overigens wel een tentje ingericht om je XTC pilletjes te laten testen om er zeker van te zijn dat je wel de goede troep slikt en er niet ziek van wordt. Na het testen van je drugs kun je een paar meter verder voor een paar euro’s mooie rode ballonnen kopen gevuld met lachgas. Roken is gevaarlijk en slecht, maar kauw gerust een paar harddrugs XTC pillen weg en lurk naar hartenlust aan ballonnetjes gevuld met medisch narcose gas…ik doe m’n sigaartje wel uit, want oei oei…

Ook een typische move in beleid is het terugbrengen van de mogelijkheid om in woonwagens te wonen. Een aantal jaren geleden was het beleid gericht op het zo veel mogelijk opruimen van deze kampen omdat het, volgens de geleerden, broeiplekken zouden zijn van allerlei ellende. Nu moet er weer opnieuw ruimte voor komen.

Iets anders, dichter bij huis, is het dempen van De Regge op de plek waar vroeger het legendarische Reggelaantje liep. Eerst moest de Regge weer bovengronds komen en worden er tonnen gepompt in het project “Ruimte voor de Regge” om het vervolgens weer dicht te gooien. Sentiment? Inzicht? Wispelturig of besluiteloos?

Ik weet het niet maar zullen we alsjeblieft afspreken dat het duistere Sodom en Gomorra-Reggelaantje weer terug mag komen? Leuk voor Schoolfeest.

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • En wie is er vandaag de Sjaak…22 mei 2018 En wie is er vandaag de Sjaak… Verantwoordelijkheden verleggen. Daar zijn we met z’n allen steeds beter in geworden de afgelopen jaren. We gaan van de oude en vertrouwde verzorgingsstaat, waar alles voor je geregeld […]
  • Praten en niks zeggen…29 januari 2019 Praten en niks zeggen… We zijn tegen een Lidl in de Kerkstraat. We zijn tegen zonnepark Waterlanden en enkelen ook tegen het Paasvuur op een mooie nieuwe locatie. Verder hebben we vooral kritiek op harde […]
  • Bitte…11 juni 2019 Bitte… Het was een relaxed weekendje. Pinksteren met mooi weer lokt altijd om erop uit te gaan. In Goor en omgeving werden genoeg activiteiten georganiseerd om even te ontsnappen aan de […]
  • Hete soep…?16 april 2019 Hete soep…? Een jaar geleden ben ik een paar maandjes uit de running geweest. Soms heb je tijd nodig om de grijze massa even te resetten. Bijzonder is dat je na verloop van tijd tot de conclusie komt […]
  • Wereldvreemde krokodillentranen…24 september 2019 Wereldvreemde krokodillentranen… Hoe kan mijn column deze week anders gaan dan over de verschrikkelijk liquidatie op de advocaat van de kroongetuige in het “Mocro-maffia” proces. We hebben allemaal kunnen zien wat er is […]