Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen

Het zal voor wandelaars die vanuit Goor De Meene in willen tegen het zere been zijn want de mogelijkheden daartoe worden behoorlijk beperkt als het aan Prorail ligt. Dit wil namelijk alle onbewaakte spoorweg-overgangen (NABO’s) sluiten en heeft onder meer het plan om de overgang bij de Heijinksweg (foto) op te doeken. Ook de overgang naast de Oliphant, bij het station, gaat dicht als het aan de spoorwegbeheerder ligt. De derde ‘Goorse’ overgang aan de IJsbaanweg blijft in de plannen wel toegankelijk en zal dan moeten worden beveiligd. De Goorse Stadsraad heeft zich inmiddels ook gemengd in de discussie en geeft aan dat met name de sluiting in de Heijinksweg niet wenselijk is omdat dat voor veel Gorenaren de weg richting het natuur- en wandelgebied is. Wij hebben er een poll aan gekoppeld en willen weten hoe de Gorenaren denken over de voorgenomen sluitingen. U mag het dus zeggen !


Gerelateerde berichten

  • Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk12 november 2020 Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk De zogenoemde NABO's (Niet Actief Beveiligde Overwegen) in Goor blijven toch toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Om veiligheidsredenen wilde Prorail deze spoorwegovergangen […]
  • Peiling Stadsraad: Spoorwegovergangen open houden8 juni 2020 Peiling Stadsraad: Spoorwegovergangen open houden De spoorwegovergangen op de IJsbaanweg en Heijinksweg moeten toegankelijk blijven voor fietsers en voetgangers. Dat is één van de uitkomsten van de eerste digitale peiling bij het […]
  • ‘Spoorwegovergangen moeten open blijven’11 juli 2019 ‘Spoorwegovergangen moeten open blijven’ De spoorwegovergangen in de Meene moeten niet worden gesloten. Dat is de mening van het overgrote deel aan een poll op deze site naar aanleiding van plannen van de gemeente en Prorail. […]
  • Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s13 oktober 2021 Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s Bewoners die net buiten Goor in de buurt van de spoorwegovergangen aan de Wachtpostdijk en De Bree wonen voeren actie tegen de sluitingen van vier onbewaakte spoorwegovergangen (Nabo's) […]
  • Overlast door werkzaamheden aan het spoor15 juni 2021 Overlast door werkzaamheden aan het spoor ProRail vernieuwt binnenkort grote delen van het spoor tussen Eefde en Delden. Daarom zijn er, ook in Goor, een aantal overwegen (tijdelijk) afgesloten. ProRail gaat grootschalige […]