GFC onderuit in finale nacompetitie

GFC is er niet in geslaagd om de nacompetitie voor een plek in de derde klasse te winnen. De finalewedstrijd tegen Albatross werd in Laren met 2-3 verloren. GFC begon wel goed aan de wedstrijd en kwam vroeg op voorsprong door een treffer van Olaf Siegers. Daarna hield de Goorse ploeg een overwicht en zag het ook nog de doelman van de opponent uit Ugchelen geblesseerd van het veld gaan. Toch werd Albatross naarmate de eerste helft vorderde sterker en kwam het vlak voor rust twee keer tot scoren. Ruststand 1-2.

In de tweede helft drong GFC wel aan, maar bij de bezoekers ontbrak bij vlagen het ‘heilige vuur’. Het was het na 22 minuten Albatross dat de marge vergrootte: 1-3. Na 82 minuten kreeg GFC een discutabele penalty nadat Simon Ruumpol neerging in het 16 meter-gebied. Doelman Dennis Vorkink nam voor de Goorse ploeg de strafschop en faalde niet: 2-3.

Daarna ging GFC nog vol voor de gelijkmaker en zette het veel druk op het doel van Albatross. Dat leide nog tot goede kansen voor Jordy Breteler -die op de lat schoot- en Arne Alink, hij kopte net naast. Vlak voor tijd vielen er ook nog twee rode kaarten. Een speler van Albatross maakte een forse overtreding op Justin Vos, die daar heftig op reageerde en evenals zijn tegenstander voortijdig van het veld moest. Ondanks het slotoffensief kwam GFC niet meer tot scoren en trok Albatross aan het langste eind.

Het was de laatste wedstrijd van GFC 1 in het zondag-amateurvoetbal. Vanaf volgend seizoen spelen de rood zwarten in de zaterdag-vierde klasse. Door de overstap had daarom promotie bij winst er ook niet ingezeten. Albatross handhaaft zich door de overwinning op GFC in de derde klasse. Het was voor de GFC-ers Arne Alink, Joran Krabbenbos en Remon Peters ook het laatste duel in GFC 1. Ook voor verzorger Frits Jaap Vos was het duel in Laren de afscheidswedstrijd.

Gerelateerde berichten

  • GFC klopt Markelo, nacompetitie nu zeker10 mei 2018 GFC klopt Markelo, nacompetitie nu zeker GFC maakte vanmiddag in het inhaalduel tegen Sportclub Markelo geen fout en is na de 3-2 zege nu helemaal zeker van nacompetitie-voetbal om promotie naar de derde klasse. Op sportpark […]
  • GFC gaat vol voor prijs zonder promotie8 juni 2019 GFC gaat vol voor prijs zonder promotie De beloning zal uitblijven maar de prijs blijft. GFC staat maandag in de finale van de nacompetitie met als inzet een plek in de derde klasse van het zondag-amateurvoetbal. Die plek zit […]
  • GFC wint verdiend van Nieuw Heeten25 november 2018 GFC wint verdiend van Nieuw Heeten GFC heeft vanmiddag een belangrijke en verdiende zege geboekt in de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal. Op eigen veld werd SV Nieuw Heeten met 3-1 aan de zegekar gebonden. Bij […]
  • GFC in de nacompetitie tegen Zenderen Vooruit14 mei 2017 GFC in de nacompetitie tegen Zenderen Vooruit GFC is er vanmiddag, ondanks een puike 4-0 zege op FC Het Centrum, niet in geslaagd om de nacompetitie te ontlopen. Doordat TVO bij BSC Unisson won, is GFC als 11e geĆ«indigd in de vierde […]
  • Strijdend GFC pakt punt bij Barbaros2 oktober 2016 Strijdend GFC pakt punt bij Barbaros GFC heeft vanmiddag een punt over gehouden aan het duel tegen koploper Barbaros. Op sportpark Veldwijk in Hengelo werd het uiteindelijk 2-2. Bij rust was het 1-2 in het voordeel van de […]