GFC onderuit in finale nacompetitie

GFC is er niet in geslaagd om de nacompetitie voor een plek in de derde klasse te winnen. De finalewedstrijd tegen Albatross werd in Laren met 2-3 verloren. GFC begon wel goed aan de wedstrijd en kwam vroeg op voorsprong door een treffer van Olaf Siegers. Daarna hield de Goorse ploeg een overwicht en zag het ook nog de doelman van de opponent uit Ugchelen geblesseerd van het veld gaan. Toch werd Albatross naarmate de eerste helft vorderde sterker en kwam het vlak voor rust twee keer tot scoren. Ruststand 1-2.

In de tweede helft drong GFC wel aan, maar bij de bezoekers ontbrak bij vlagen het ‘heilige vuur’. Het was het na 22 minuten Albatross dat de marge vergrootte: 1-3. Na 82 minuten kreeg GFC een discutabele penalty nadat Simon Ruumpol neerging in het 16 meter-gebied. Doelman Dennis Vorkink nam voor de Goorse ploeg de strafschop en faalde niet: 2-3.

Daarna ging GFC nog vol voor de gelijkmaker en zette het veel druk op het doel van Albatross. Dat leide nog tot goede kansen voor Jordy Breteler -die op de lat schoot- en Arne Alink, hij kopte net naast. Vlak voor tijd vielen er ook nog twee rode kaarten. Een speler van Albatross maakte een forse overtreding op Justin Vos, die daar heftig op reageerde en evenals zijn tegenstander voortijdig van het veld moest. Ondanks het slotoffensief kwam GFC niet meer tot scoren en trok Albatross aan het langste eind.

Het was de laatste wedstrijd van GFC 1 in het zondag-amateurvoetbal. Vanaf volgend seizoen spelen de rood zwarten in de zaterdag-vierde klasse. Door de overstap had daarom promotie bij winst er ook niet ingezeten. Albatross handhaaft zich door de overwinning op GFC in de derde klasse. Het was voor de GFC-ers Arne Alink, Joran Krabbenbos en Remon Peters ook het laatste duel in GFC 1. Ook voor verzorger Frits Jaap Vos was het duel in Laren de afscheidswedstrijd.