Goorse bands niet welkom in Hengevelde ?

Een advertentie van de feesten in Hengevelde over een middag met beginnende bandjes uit de Hof van Twente heeft in het Goorse tot enige beroering geleid. In de flyer wordt gevraagd om de bandjes uit de kernen te komen aanmoedigen komende zondag. Alle kernen in de Hof worden daarin genoemd…behalve Goor. Het viel journalist Bert Schabbink op en hij plaatste een bericht op Facebook met de oproep om ‘maar uit de buurt’ te blijven van het ‘Uit de buurtfeest’. De organisatie van de feesten in Hengevelde reageerde snel en laat aan deze site weten dat ‘dit zeker niet de bedoeling is’. Via onderstaand schrijven hoopt voorzitter Casper Put de ontstane vooroordelen uit de weg te kunnen ruimen. (via lees meer).

De omstreden flyer waarin Goor niet genoemd wordt

Hengevelde nodigt Goor uit voor ‘buurtfeest’

Er kwamen opmerkingen via de sociale media dat de Zomerfeesten Hengevelde Goor bewust niet zou hebben uitgenodigd voor het ‘uit de buurtfeest van aanstaande zondag’ tijdens de Zomerfeesten Hengevelde.

“Onze excuses als dat zo overkomt, maar dit is geen bewuste actie.” zegt de organisatie. “We hebben via verschillende wegen jonge bandjes benaderd voor dit nieuwe programmaonderdeel en daar zijn deze bands voor dit jaar uitgekomen. Volgend jaar staan er weer anderen!”

De band Ondiep staat dit jaar op het ‘uit de buurtfeest’ en is van Goors-Diepenheimse komaf, met zangeres Lieke Mengerink in de gelederen. Dus talent uit Goor is zeker te bewonderen. De organisatie hierover: “Het is geenszins de bedoeling om Goor uit te sluiten, want we zijn elk jaar heel blij met alle Goorse bezoekers. Kijk bijvoorbeeld naar het Kantinefeest, waar ieder jaar veel Goorse teams zijn! Daarnaast hebben we SMS-duo uit Goor geboekt op de 2e zondag, dus bij deze: we hopen jullie te zien gedurende de komende 2 weekenden. Wees welkom, want noaberschap kennen wij zeker!”

Gerelateerde berichten