Goorse bands niet welkom in Hengevelde ?

Een advertentie van de feesten in Hengevelde over een middag met beginnende bandjes uit de Hof van Twente heeft in het Goorse tot enige beroering geleid. In de flyer wordt gevraagd om de bandjes uit de kernen te komen aanmoedigen komende zondag. Alle kernen in de Hof worden daarin genoemd…behalve Goor. Het viel journalist Bert Schabbink op en hij plaatste een bericht op Facebook met de oproep om ‘maar uit de buurt’ te blijven van het ‘Uit de buurtfeest’. De organisatie van de feesten in Hengevelde reageerde snel en laat aan deze site weten dat ‘dit zeker niet de bedoeling is’. Via onderstaand schrijven hoopt voorzitter Casper Put de ontstane vooroordelen uit de weg te kunnen ruimen. (via lees meer).

De omstreden flyer waarin Goor niet genoemd wordt

Hengevelde nodigt Goor uit voor ‘buurtfeest’

Er kwamen opmerkingen via de sociale media dat de Zomerfeesten Hengevelde Goor bewust niet zou hebben uitgenodigd voor het ‘uit de buurtfeest van aanstaande zondag’ tijdens de Zomerfeesten Hengevelde.

“Onze excuses als dat zo overkomt, maar dit is geen bewuste actie.” zegt de organisatie. “We hebben via verschillende wegen jonge bandjes benaderd voor dit nieuwe programmaonderdeel en daar zijn deze bands voor dit jaar uitgekomen. Volgend jaar staan er weer anderen!”

De band Ondiep staat dit jaar op het ‘uit de buurtfeest’ en is van Goors-Diepenheimse komaf, met zangeres Lieke Mengerink in de gelederen. Dus talent uit Goor is zeker te bewonderen. De organisatie hierover: “Het is geenszins de bedoeling om Goor uit te sluiten, want we zijn elk jaar heel blij met alle Goorse bezoekers. Kijk bijvoorbeeld naar het Kantinefeest, waar ieder jaar veel Goorse teams zijn! Daarnaast hebben we SMS-duo uit Goor geboekt op de 2e zondag, dus bij deze: we hopen jullie te zien gedurende de komende 2 weekenden. Wees welkom, want noaberschap kennen wij zeker!”

Gerelateerde berichten

  • Eerste biljarttitel Schabbink in Sportjournaal31 december 2017 Eerste biljarttitel Schabbink in Sportjournaal Een gebbetje van zijn collega's in de laatste sportuitzending van Studio Sport. Bij de afsluiting van de uitzending van vannacht kwam presentator Sjoerd van Ramshorst op de valreep nog met […]
  • Reflexxion, X-Static en Fat Skool in de Schoolfeesttent15 januari 2018 Reflexxion, X-Static en Fat Skool in de Schoolfeesttent De donderdagavond tijdens Schoolfeest 2018 wordt weer muzikaal ingevuld door de gelegenheidsformatie Fat Skool and the Wild Hens. De Goorse band Reflexxion speelt dit jaar voor het eerst […]
  • Feest Wiene-Zeldam met laatste Grasmaaierraces24 mei 2018 Feest Wiene-Zeldam met laatste Grasmaaierraces De 'buren' zijn er weer klaar voor. Komend weekend is het weer feest in het buurtschap Wiene-Zeldam bij Goor dat ook traditioneel veel bezoekers uit het Twentse Haagje verwelkomt. Op het […]
  • Reggehof met Nijhof op Festivaltour30 november 2018 Reggehof met Nijhof op Festivaltour De Reggehof gaat vanaf komend jaar inzetten op muzikale acts en festivals. Dit naast de gebruikelijke theatervoorstellingen in het Goorse verenigingshuis. Om dat doel te bereiken is Eric […]
  • Bigband Festival verplaatst naar Reggehof en gemeentehuis27 maart 2016 Bigband Festival verplaatst naar Reggehof en gemeentehuis Het Goorse Bigband Festival wordt morgen voor het grootste gedeelte verplaatst naar theater De Reggehof en de hal van het gemeentehuis. Het KNMI heeft code geel afgegeven omdat er regen- […]