Nijhof en Elbert winnen Vechtdal-rally

Groot succes voor Jan Nijhof en zijn navigator Henk-Jan Elbert. Zij wonnen in het afgelopen weekeinde de Vechtdal-rally in en om Hardenberg in de zogenoemde Historic klasse. Het was een letterlijke race tegen de klok met een zinderend einde voor het Goorse duo in de geprepareerde Opel Manta uit 1972.

Drie klassementsproeven voor de finish stonden Nijhof en Elbert nog derde mede na problemen met de bougies in de eerste proef. In de laatste klassementsproef werd het verschil gemaakt toen het tweetal iets meer dan acht seconden sneller was dan de rest van het deelnemersveld waardoor er een marge van 2,4 seconden over bleef op de nummer twee. Dat was Marcel Ludwig. De Belg Christophe De Leeuw werd derde. Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert gaan zich nu voorbereiden op de Hellendoorn-rally in september.

Gerelateerde berichten

  • Nijhof valt uit tijdens Hellendoorn-rally, Wevers tweede17 september 2016 Nijhof valt uit tijdens Hellendoorn-rally, Wevers tweede Jan Nijhof is vandaag uitgevallen tijdens de Hellendoorn-rally. De Goorse coureur kende een probleem met de electronica en kon niet verder. Een trekker van een loonbedrijf haalde de BMW […]
  • Genieten van autosport op het Zeldam…22 oktober 2017 Genieten van autosport op het Zeldam… De ronkende motoren van de deelnemende rallywagens aan de Conrad Euregio=rally trok vandaag weer veel publiek naar het Zeldam. Net buiten Goor was een klassementsproef die drie keer werd […]
  • Jan Nijhof winnaar shortrally Etten Leur11 oktober 2015 Jan Nijhof winnaar shortrally Etten Leur Hij verraste vriend en vijand maar vooral zichzelf. De Goorse autocoureur Jan Nijhof won gisteren met een minimale voorsprong van vier seconden op concurrent Marco Schapers de Jumbo […]
  • Ronkende motoren…1 november 2015 Ronkende motoren… Zowel aan de oost- als aan de westkant van Goor klinken de ronkende motoren. Op de Herikerberg net buiten het Twentse Haagje is de 27e Vijf Heuvelen Off Road-rit voor crossmotoren […]
  • Nijhof derde in Euregio Rally2 november 2014 Nijhof derde in Euregio Rally Jan Nijhof is vandaag derde geworden in de 25ste editie van de Euregio Rally. De rallycoureur uit Goor stond na de eerste drie klassementsproeven nog zesde, maar steeg daarna in het […]