Etterieje 2.0…

Nog anderhalve week en dan geht’s s los. Een paar nachtjes slapen en we kunnen weer vier dagen zoep’n en op de proeme kroep’n. We hebben het Schoolfeestboekje in de bus gehad en deze week valt ook de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl op de mat waarin “Namens Niels” ook te lezen is met een korte column. In dat verhaaltje doe ik uit de doeken hoe ik het Feest der Feesten beleef en waarom het zo’n waardevol goed is.

Persoonlijk vind ik dat het Schoolfeestbestuur de zaken goed op orde heeft. Ze laten weinig aan het toeval over om voor de Goorse bevolking een mooi feest neer te zetten. Een paar jaar geleden was er vraag naar Radler en vervolgens werd dit drankje ook daadwerkelijk toegevoegd aan het assortiment in de helse tente. Ook aan de oproep om de munten de vertrouwde EUR 1,75 te houden gaven ze gehoor. En dat is echt een unieke consumptieprijs voor tentfeesten en festivals kan ik u zeggen.

Dat ze geen alcoholvrij bier aanbieden heb ik het diepste respect voor en als je witbier wil hebben ga je maar lekker op de camping staan. Er is alleen één dingetje waar ze niet helemaal met de tijd mee gaan en dat vindt plaats bij de (vr)etterieje. Op z’n tijd vind ik het best lekker om even zo’n kroketburgertje naar binnen te schuiven of een blokje kaas en worst aan te laten rukken voor mij en de nathalzen om mij heen. Maar wat mij opvalt is dat er helemaal niets fatsoenlijk te bikken is waar geen sporen van dode dieren in zitten.

Wat is er mis met een vegetarisch loepia’tje of bittergarnituurtje zonder vlees? Vegetarisch, het is blijkbaar een moeilijke materie waar altijd veel commentaar op komt. Het niet eten van vlees maakt je voor de buitenwereld bijna een fundamentalistische dierenactivist die illegaal varkensschuren bezet. Zijn we achteraf dan misschien tóch niet zo tolerant als Goorsen onder elkaar? Puntje voor de vergadering lijkt mij voor een “Etterieje 2.0”.

Wat trouwens ook niet erg fatsoenlijk is, is dat je in heel Goor nergens op een normale manier aan contant geld kunt komen. Tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, en die zijn niet zo héél ruim, dat snapt u wel, kun je pinnen uit de automaat van de Rabobank en anders moet je de supermarkt in om daar flappen te tappen. Voor pinnen bij de ABN-AMRO kom je met regelmaat voor een Duits schermpje te staan die zegt dat hij buiten werking is. Dus, super geregeld allemaal.

Café “De Ster” heeft onmiddellijk ingespeeld op deze ontwikkeling door in plaats van vier after-party’s er nu nog maar twee te organiseren. Fijn dat dat etablissement zo lekker met ons meedenkt tijdens Schoolfeest en ervoor zorgt dat we niet te veel geld uitgeven.

En zo worden u en ik er toe gedwongen om na sluitingstijd van de tent er een knallend after-party festijn van te maken in onze eigen straten… Wie regelt het bier en de muziekinstallatie?

Namens Niels,

een fijne dag…