Snorren en deftige dames…

Er wordt door de oudere generatie nog steeds veel over gesproken. Het 100-jarig Schoolfeest in 1975. Het was het feest van mannen met snorren en dames in deftige kledij. Onze ‘vaste’ leverancier van oude foto’s Gerrit de Lange stuurde ons een treffende plaat met daarop Goorse gezelligheid uit de jaren zeventig. Naast de Lange zelf (l) zijn vrouw Hermien. Daarnaast Louk en Ria Groeneweg. Op de officiele Schoolfeestsite zijn in aanloop naar de tentreunie van volgende week zaterdag meer oude Schoolfeestfoto’s te zien.

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • Tachtig jaar zwembad De Whee19 augustus 2010 Tachtig jaar zwembad De Whee Ruim tachtig jaar geleden is de basis gelegd voor het huidige zwembad De Whee. In 1929 had 'De vereeniging Goor Vooruit' de wens om een zwembad in Goor op te richten. De directeur van de […]
  • Met de confectiefabriek op reis21 januari 2009 Met de confectiefabriek op reis Deze foto met voornamelijk dames en enkele heren is genomen aan het begin van de jaren '50 en gestuurd door oud-Gorenaar Dirk Slot die tegenwoordig in Winschoten woont. Het gaat om een […]
  • Schoolfeest 56 jaar geleden…2 juni 2009 Schoolfeest 56 jaar geleden… In de categorie 'Schoolfeest heel lang geleden' dit keer een foto van het feest in 1953. Op de foto staan Harry de Lange en Henk Hazekamp die aan de optocht meededen onder de titel 'Wie […]