Goorse havezathes in boek over landhuizen en kastelen

In het nieuwe boek ‘Van Westerflier tot Grimberg’ is veel aandacht voor de geschiedenis van de Goorse havezathe Heeckeren en Huize Scherpenzeel. Het boek geschreven door Ester Smit en Dinand Webbink gaat over bestaande en verdwenen havezaten langs het zuidelijke deel van de Regge, te beginnen in Diepenheim om via Goor, Markelo en Enter in Rijssen uit te komen. De beschrijvingen gaan vergezeld van veel nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen- en kaartmateriaal. Daarnaast zochten de schrijvers naar het antwoord op de vraag waarom er toch zoveel havezaten langs het nietige riviertje de Regge staan. Het boek is een vervolg op ‘Van Eversberg tot Eerde’ dat in 2012 uit kwam en is te koop voor €14,50.

Gerelateerde berichten

  • ‘Wiilgensproonk oaver de Regge’ feestelijk afgesloten maar zonder burgemeester9 april 2021 ‘Wiilgensproonk oaver de Regge’ feestelijk afgesloten maar zonder burgemeester In de afgelopen maanden zijn tientallen wilgenstronken geplant op het voormalige zwembad- en TSB-terrein op initiatief van Hiltjesdamweide-bewoner Gerrit Klaassen (foto links). Hij […]
  • De oevers aan de Laarstraat21 februari 2021 De oevers aan de Laarstraat Het is weer tijd voor onze rubriek Oald Goor. Vandaag dalen we af naar het begin van de vorige eeuw: 1904 om precies te zien. Toen werd deze prent geschoten in de Laarstraat met aan de […]
  • Eerste examplaar jeugdboek Dr. Erik Scherder voor Maarten ter Hofte20 september 2020 Eerste examplaar jeugdboek Dr. Erik Scherder voor Maarten ter Hofte De talentvolle Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte heeft zaterdag het eerste exemplaar van het boek 'Professor S. en de gestolen breinbril' in ontvangst mogen nemen. Dat jeugdboek […]
  • Geen popcorn maar brandweer…17 september 2020 Geen popcorn maar brandweer… Het was even schrikken voor de bewoners van de Stichting Aveleijn in Huize Heeckeren gisteravond. Het had een avondje gezellig popcorn maken moeten zijn. maar het werd een bezoekje van de […]
  • Oorlogsverhalen in boek Sonja Jaarsma9 april 2020 Oorlogsverhalen in boek Sonja Jaarsma De Goorse Sonja Jaarsma-Lebbink heeft een boek geschreven waarin vier mannen en vier vrouwen vertellen over hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Het boek 'Verhalen uit de oorlog' is […]