Goorse havezathes in boek over landhuizen en kastelen

In het nieuwe boek ‘Van Westerflier tot Grimberg’ is veel aandacht voor de geschiedenis van de Goorse havezathe Heeckeren en Huize Scherpenzeel. Het boek geschreven door Ester Smit en Dinand Webbink gaat over bestaande en verdwenen havezaten langs het zuidelijke deel van de Regge, te beginnen in Diepenheim om via Goor, Markelo en Enter in Rijssen uit te komen. De beschrijvingen gaan vergezeld van veel nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen- en kaartmateriaal. Daarnaast zochten de schrijvers naar het antwoord op de vraag waarom er toch zoveel havezaten langs het nietige riviertje de Regge staan. Het boek is een vervolg op ‘Van Eversberg tot Eerde’ dat in 2012 uit kwam en is te koop voor €14,50.

Gerelateerde berichten

  • Huize Heeckeren al eeuwen een monument in Goor10 november 2015 Huize Heeckeren al eeuwen een monument in Goor Op de zolder met oude prenten stuitte de redactie van Oald Goor vandaag op een eeuwenoude beeltenis van Huize Heeckeren. Een van de oudste gebouwen in 't Twentse Haagje had in 1743 (beeld) […]
  • Nieuwe woonaccessoires voor Aveleijn26 juli 2017 Nieuwe woonaccessoires voor Aveleijn De bewoners- en medewerkers van de locaties van Aveleijn in Goor zijn verrast met nieuwe woonaccessoires. Dit werd mogelijk gemaakt door een zogenoemde 'match' via de Hof van Twentse […]
  • Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…13 oktober 2016 Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan… In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te […]
  • Huize Scherpenzeel vanaf half januari weer bewoond21 december 2018 Huize Scherpenzeel vanaf half januari weer bewoond Na een grondige verbouwing zullen de eerste bewoners halverwege januari hun intrek nemen in Huize Scherpenzeel aan de Markeloseweg. Het monumentale gebouw is in handen van het Zorghuis […]
  • Stichting Stadsregge zoekt historische beelden21 november 2016 Stichting Stadsregge zoekt historische beelden De Stichting Stads-Regge Goor is op zoek naar verschillende foto's, tekeningen en schilderijen die de historie van Goor uitbeelden. Dit ter voorbereiding op het plaatsen van verhaalborden […]