Witteveen en Ter Doest krijgen regiovervoer in de Hof

De gemeente Hof van Twente heeft het regiovervoer vanuit de kernen in de Hof gegund aan Taxicentrale Witteveen uit Lemmer en Taxibedrijf Ter Doest uit Hengevelde. Daarmee neemt de gemeente afscheid van de Oldenzaalse vervoerder Brookhuis. Witteveen krijgt naast de regiotaxi, het leerlingen, jeugdhulp-vervoer én dagbestedingsvervoer naar de gemeenten Almelo, Hengelo, Enschede, Losser, Haaksbergen, Tubbergen en Dinkelland. Ter Doest gaat de taxiritten naar andere gemeenten verzorgen. Het jeugd- en dagbestedingsvervoer gaat in op 1 augustus. Bij de regiotaxi gaat de verandering op 1 januari van het volgend jaar in. Met het vervoer is een bedrag van €175.000 gemoeid. De gemeente zegt daarmee 25% te besparen.

Gerelateerde berichten

  • Regiotaxi-regeling versoberd, PvdA stelt vragen30 juni 2017 Regiotaxi-regeling versoberd, PvdA stelt vragen De gebruikers van de regiotaxi zijn met de nieuwe regelgeving slechter uit als in de situatie daarvoor. Zo kunnen mensen die geen WMO-pas hebben, geen gebruik meer maken van de regiotaxi. […]
  • Partijen vrezen nieuwe regels vervoer minder validen16 januari 2016 Partijen vrezen nieuwe regels vervoer minder validen Een meerderheid in de gemeenteraad van de Hof van Twente zijn bang dat de nieuwe regels omtrent het vervoer van minder validen leiden tot isolatie van deze doelgroep. Het college van […]
  • Chauffeurs gezocht voor ‘AutoMaatje’8 juli 2019 Chauffeurs gezocht voor ‘AutoMaatje’ Salut zoekt vrijwilligers voor het nieuwe project van de ANWB 'AutoMaatje Hof van Twente'. Dit is in het leven geroepen voor mensen met een sociaal en mobiliteitsprobleem in Goor en […]
  • Van Rood naar Blauw: Nieuwe dienstregelingen4 december 2017 Van Rood naar Blauw: Nieuwe dienstregelingen Vanaf 10 december voert de NS nieuwe dienstregelingen door. In Goor blijven de vertrektijden exact hetzelfde, alleen de rode bestickering op de trein zal worden vervangen door het […]
  • Doors Wide Open de berg over17 augustus 2015 Doors Wide Open de berg over De Stichting Doors Wide Open opent morgen een winkel in woondecoraties en cadeauartikelen in het centrum van Markelo. Het Goorse goede doelen-initiatief van taxi-ondernemer Braakman neemt […]