Seniorenmiddag gaat niet door als extreme hitte doorzet

Als de voorspellingen waarheid worden dan wordt het in de komende week extreem warm. De temperaturen lopen volgens de deskundigen flink op met een piek op woensdag als het maar liefst 37 graden kan worden. Het is de dag dat het Goorse Schoolfeest begint met de Seniorenmiddag maar bij deze temperaturen zal de Tente leeg blijven.

“We zijn druk in overleg met allerlei instanties maar als het zo warm wordt is het niet verantwoord om deze doelgroep, die toch kwetsbaar is, dan in de tent de laten.” zegt voorzitter Erwin Zwierink van het Schoolfeestbestuur. “We blijven de weerkaarten volgen en stellen de beslissing zo lang mogelijk uit maar we moeten, ook om organisatorische redenen, dit weekeinde wel een knoop door hakken.”

Ook op donderdag zal het erg warm worden (33 graden) maar de kindervoorstellingen zullen desondanks wel gewoon doorgaan met waarschijnlijk twee voorstellingen in de ochtend. Om de temperatuur in de Tente omlaag te brengen is ook weer de hulp van de brandweer ingeroepen om het tentdak op gezette tijden nat te houden.

Het wordt dus een warm Schoolfeest met op vrijdag en zaterdag een voorspelde temperatuur van 29 graden. Voor zondag wordt 25 graden voorspeld.