Zorgen om eiken-processierups

De eiken-processierups teistert op dit moment ook Goor en omgeving en dat zal in de komende dagen alleen maar erger worden met het extreem warme weer van de komende week. De fracties van GroenLinks en het CDA hebben daarom vragen aan het College van B&W gesteld over de bestrijding in de gemeente Hof van Twente. Zo willen de partijen weten wat de gemeente op korte termijn doet om de overlast te beperken en hoeveel meldingen van overlast er zijn geweest. Daarnaast wordt gepleit voor een informatie-avond per kern met deskundigen van de GGD. De eiken-processierups nestels zich in bomen en kan voor mensen bij aanraking voor veel problemen zorgen.

Digital StillCamera

Gerelateerde berichten

  • Eikenprocessierups rukt weer op6 juni 2018 Eikenprocessierups rukt weer op De Eikenprocessierups is ook in Goor weer met een behoorlijke opmars bezig. Het beestje is aangetroffen in diverse bomen aan bijvoorbeeld de Markeloseweg en bij scholen op De Whee. […]
  • Bestrijding eiken-processierups blijft een probleem12 september 2019 Bestrijding eiken-processierups blijft een probleem Er zijn dit jaar drie keer zeker drie keer zoveel meldingen van overlast van de eikenprocessie-rups bij Gildebor binnen gekomen dan vorig jaar bestrijdingsgevallen. Dat zegt het college […]
  • CDA wint fors in de Hof, PvdA verliest enorm, VVD de grootste16 maart 2017 CDA wint fors in de Hof, PvdA verliest enorm, VVD de grootste De Tweede Kamerverkiezingen in Goor en omgeving hebben een enorme winst opgeleverd voor het CDA ten opzichte van vier jaar geleden terwijl de Partij van de Arbeid, in navolging van de […]
  • Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond14 maart 2018 Enerverende en druk bezochte politieke Goorse avond De kleine zaal van De Reggehof was bijna te klein en dat had ook de Goorse Stadsraad niet verwacht. Er was veel publiek bij de Goorse politieke avond gisteren. De bezoekers maakten daar in […]
  • Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief7 mei 2018 Actiecomite behoud Monumentale bomen stuurt GGD brief Het zctiecomite Behoud Monumentale Bomen in Goor heeft de GGD een brief gestuurd waarin de conclusies en aanbevelingen omtrent de asbestsanering en de te volgen bomenkap worden gehekeld. […]