Elastiekenkoers vanuit Groningen volbracht, opbrengst is 90.000 euro

Ze hebben de eindstreep behaald. Ondanks de tropische omstandigheden kwamen de deelnemers aan de Elastiekenkoers 2019 met een glimlach over de eindmeet bij De Smidse. De start was vanochtend in het UMCG in Groningen, waar Anouk Koster onder behandeling staat. De vijfjarige Goorse heeft een zeldzame chromosoomafwijking. Voor haar -en nog twaalf goede doelen- werd vandaag geld ingezameld door de fanatieke wielrenners, die onder belangstelling van honderden Goorsen werden onthaald als heuse wielerhelden. Na een eerste biertje werd de cheque van 89.709,13 bekendgemaakt. Ongeveer zes duizend meer dan vorig jaar.


Gerelateerde berichten

  • Maarten ter Hofte verrast met nieuwe fiets en schoenen19 juni 2015 Maarten ter Hofte verrast met nieuwe fiets en schoenen Een prachtig gebaar van de Elastiekenkoers, Morsink Tweewielers en revalidatiecentrum 't Roessingh voor Maarten ter Hofte (11). Hét gezicht van het doel van de Elastiekenkoers van dit jaar […]
  • Laatste Elastiekenkoers levert recordbedrag op23 juni 2016 Laatste Elastiekenkoers levert recordbedrag op Het was de vijfde en laatste keer, al gaan allerlei geruchten rond dat de Elastiekenkoers toch een vervolg zal krijgen. De finale leverde in ieder geval wel een recordbedrag op: 95.101 […]
  • Waerdenborch haalt 5000 euro op voor Goor21 december 2015 Waerdenborch haalt 5000 euro op voor Goor De leerlingen van De Waerdenborch uit Goor hebben de afgelopen dagen 5000 euro verzameld. Deze opbrengst wordt verdeeld over twee goede doelen in de Hof van Twente. Een deel gaat naar de […]
  • Elastiekenkoers hoofdsponsor Klaar voor de Start30 augustus 2015 Elastiekenkoers hoofdsponsor Klaar voor de Start De Elastiekenkoers is de hoofdsponsor van de landelijke sportdag "Klaar voor de Start". In onze provinciehoofdstad Zwolle komen zaterdag sporters met een beperking bijeen voor een unieke […]
  • Wedergeboorte Elastiekenkoers levert 81.310,79 euro op21 juni 2018 Wedergeboorte Elastiekenkoers levert 81.310,79 euro op Na een jaar van afwezigheid schitterde de Elastiekenkoers vandaag weer als vanouds. Met een gewijzigde organisatie - maar met hetzelfde concept – fietsten de 185 deelnemers maar liefst […]