Ludieke actie met Schoolfeestbekers in het kader van duurzaamheid

Nog net voordat de Tente weer afgebroken gaat worden was het vanavond nog net tijd voor een ludieke actie in het kader van duurzaamheid en de oproep om vooral te recyclen. Met rondzwervende Schoolfeestbekers werd de tekst ‘Afval=grondstof’ op de tentvloer neergelegd door een drietal Gorenaren. Babet te Riet, Marianne Hutten en Frank Bartelink. Zij willen hiermee aandacht vragen voor duurzaamheid en willen dat ook rondom het Schoolfeest de discussie rondom het gebruik van vervuilend plastic levendig wordt gehouden en wordt gezocht naar eventuele alternatieven zoals statiegeldbekers of het goed hergebruik van de plastic bekers. Eerder werd door anderen in dit kader ook gepleit voor de terugkeer van het te recyclen vliegtuigglas.

Gerelateerde berichten

  • Marianne Hutten te gast in Dubbelportret20 november 2020 Marianne Hutten te gast in Dubbelportret Komende zondag, 22 november, is Marianne Hutten te gast in het programma Dubbelportret van Hofstreek FM. Marianne, die nu zes jaar in Goor woont, heeft van haar hobby haar werk gemaakt. […]
  • Speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ in Goor18 november 2019 Speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ in Goor De speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ komt komende vrijdag, 22 november, naar Goor. De landelijke organisatie wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven met een […]
  • Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak?18 juni 2021 Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak? Op Facebook waren er nogal wat reacties op het bericht dat de gemeente Hof van Twente voornemens is om vanaf 1 januari aanstaande niet eens in de twee, maar eens in de drie weken, het […]
  • Hofpower mag door6 juni 2021 Hofpower mag door Het project Hofpower mag door van de gemeente Hof van Twente dat hiervoor het komende schooljaar een bedrag van €62.825 heeft vrijgemaakt. Hofpower is zes jaar geleden in het leven is […]
  • Controle op inhoud oranje containers13 april 2021 Controle op inhoud oranje containers Deze week starten de kaartenacties voor de oranje verpakkingencontainers in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. In de komende tijd worden de verpakkingencontainers […]