Ludieke actie met Schoolfeestbekers in het kader van duurzaamheid

Nog net voordat de Tente weer afgebroken gaat worden was het vanavond nog net tijd voor een ludieke actie in het kader van duurzaamheid en de oproep om vooral te recyclen. Met rondzwervende Schoolfeestbekers werd de tekst ‘Afval=grondstof’ op de tentvloer neergelegd door een drietal Gorenaren. Babet te Riet, Marianne Hutten en Frank Bartelink. Zij willen hiermee aandacht vragen voor duurzaamheid en willen dat ook rondom het Schoolfeest de discussie rondom het gebruik van vervuilend plastic levendig wordt gehouden en wordt gezocht naar eventuele alternatieven zoals statiegeldbekers of het goed hergebruik van de plastic bekers. Eerder werd door anderen in dit kader ook gepleit voor de terugkeer van het te recyclen vliegtuigglas.

Gerelateerde berichten

  • Speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ in Goor18 november 2019 Speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ in Goor De speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ komt komende vrijdag, 22 november, naar Goor. De landelijke organisatie wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven met een […]
  • Brandweer steelt graden uit de Tent…22 juni 2017 Brandweer steelt graden uit de Tent… De Goorse brandweerlieden zijn vandaag in de weer om met grote brandspuiten de Schoolfeesttent nat te houden. Het kan vandaag door de verzengende hitte, drukkend warm worden en daarom […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (10)25 juni 2019 Schoolfeestnieuws in het kort (10) De wagens voor de allegorische optocht zijn allemaal gekeurd en er werden geen onregelmatigheden gevonden. Allemaal goed gekeurd dus en (bijna) klaar voor de rondgang van komende […]
  • De opbouw kan beginnen !10 juni 2018 De opbouw kan beginnen ! De hekken zijn geplaatst en de karakteristieke witte bouwketen en containers hebben hun plek weer gevonden vlak voor het gemeentehuis waar ook de Schoolfeestvlaggen weer fier wapperen. […]
  • Gemeente wil nadenken over afval-eilanden tijdens evenementen3 oktober 2019 Gemeente wil nadenken over afval-eilanden tijdens evenementen Om evenementen als het Goorse School- en Volksfeest meer duurzaam te maken wil de gemeente Hof van Twente op korte termijn gaan kijken welke winsten er te behalen zijn en of het plaatsen […]