Kampeeroplichter laat spoor van vernieling achter in Goor

De politie waarschuwt voor een ‘kampeergrage’ oplichter, die sinds deze week actief is in Goor en omgeving. De man doet zich voor als potentiële koper voor een tweedehands caravan of camper, maar als hij eenmaal de identiteitsgegevens van de verkoper los heeft weten te peuren, slaat hij harteloos toe. Als de gegevens zijn uitgewisseld brengt hij de verkopers in diepe problemen. De politie legt hieronder uit.

De oplichter struint volgens een politiewoordwoordvoerster namelijk advertenties af naar caravans of campers, die in de regio Midden-Twente te koop worden aangeboden.

De kandidaatkoper doet vervolgens een droombod. Als de verkoper toehapt, vraagt de tegenpartij om het gesprek telefonisch voort te zetten. Om vertrouwen te winnen, stuurt hij een kopie van zijn bankpasje en ID-bewijs. Vervolgens zegt hij graag te willen weten met wie hij zaken doet en vraagt de verkopende partij daarom hetzelfde te doen. “Maar dan begint dus de ellende”, aldus een agent van de politie Goor-Haaksbergen.

De oplichter gebruikt de persoons- en betaalgegevens van de caravanverkoper voor identiteitsfraude. “Hij koopt daarmee allerlei spullen via webwikels. En vervolgens krijgen we dus ook weer te maken met deze gedupeerden, die zich als slachtoffer bij ons melden. Ook uit andere delen van het land. Dit verspreidt zich als een olievlek.”

Onduidelijk is hoe vaak de ‘caravanoplichter’ intussen al heeft toegeslagen. “Maar we weten wel dat het sinds deze week echt aan de lopende band gebeurt. We willen het publiek daarom waarschuwen extra alert te zijn en vooral geen kopieën van bankpasjes en identiteitskaarten toe te sturen. Als iemand iets wil kopen, heeft die persoon dergelijke documenten niet eens nodig.”

Gerelateerde berichten

  • KVK-man als kwakzalver actief langs de deuren (UPDATE)9 maart 2017 KVK-man als kwakzalver actief langs de deuren (UPDATE) In Goor loopt momenteel een louche ladelichter rond om mensen een beentje te lichten. Een blanke man van zo'n dertig jaar met een slank postuur en donker haar trekt langs de huishoudens in […]
  • Fietsers overspoelen Goor voor Vierdaagse13 oktober 2014 Fietsers overspoelen Goor voor Vierdaagse Behendig draait hij zijn bescheiden camper de parkeerplaats achter de OAD-garage op. De Belg Jan Geerts (foto) doet voor de tweede keer mee aan de Hof van Twente Fiets4daagse. "Ik ga zo […]
  • Op de brommer door Europa…26 augustus 2019 Op de brommer door Europa… Met fel oranje pakken is de Goorse delegatie in de Carbagerun voor brommers deze week weer een heuse attractie. Die is vandaag gestart in Groningen en zal aan het einde van de week […]
  • truckwashzorge7 oktober 2013 Truckwash & cleaning in Goor (Adv) Truckwash & cleaning opende deze week de deuren in Goor. De professioneel ingerichte wasstraat is een onderdeel van ZTD (Zorge Transport Diensten). Dat is een jonge en veelzijdige […]
  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]