‘Spoorwegovergangen moeten open blijven’

De spoorwegovergangen in de Meene moeten niet worden gesloten. Dat is de mening van het overgrote deel aan een poll op deze site naar aanleiding van plannen van de gemeente en Prorail. 56% van de bijna 800 stemmen vindt dat alle Goorse overgangen open moeten blijven. 18% vindt dat de overgang naast De Oliphant in de Stationslaan voor de veiligheid wel dicht mag terwijl 17% de keuze maakt voor sluiting van de overweg aan de IJsbaanweg. De overgang in de Heijinksweg (foto) moet volgens de meesten open blijven want slechts 9% klikte deze optie aan als ‘mag dicht’. De volgende poll gaat over het plan om in het weekend nadat de winkels dicht zijn, bij mooi weer, het Goorse centrum af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer om activiteiten mogelijk te maken en terrassen te kunnen vergroten. Is deze ‘mooi weer-sluiting’ een goed idee ? U mag het zeggen !

Gerelateerde berichten

  • Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk12 november 2020 Goorse spoorwegovergangen blijven toegankelijk De zogenoemde NABO's (Niet Actief Beveiligde Overwegen) in Goor blijven toch toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Om veiligheidsredenen wilde Prorail deze spoorwegovergangen […]
  • Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen5 juni 2019 Plannen voor sluiting twee Goorse spoorweg-overgangen Het zal voor wandelaars die vanuit Goor De Meene in willen tegen het zere been zijn want de mogelijkheden daartoe worden behoorlijk beperkt als het aan Prorail ligt. Dit wil namelijk alle […]
  • Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s13 oktober 2021 Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s Bewoners die net buiten Goor in de buurt van de spoorwegovergangen aan de Wachtpostdijk en De Bree wonen voeren actie tegen de sluitingen van vier onbewaakte spoorwegovergangen (Nabo's) […]
  • Overlast door werkzaamheden aan het spoor15 juni 2021 Overlast door werkzaamheden aan het spoor ProRail vernieuwt binnenkort grote delen van het spoor tussen Eefde en Delden. Daarom zijn er, ook in Goor, een aantal overwegen (tijdelijk) afgesloten. ProRail gaat grootschalige […]
  • Peiling Stadsraad: Spoorwegovergangen open houden8 juni 2020 Peiling Stadsraad: Spoorwegovergangen open houden De spoorwegovergangen op de IJsbaanweg en Heijinksweg moeten toegankelijk blijven voor fietsers en voetgangers. Dat is één van de uitkomsten van de eerste digitale peiling bij het […]