Subsidie voor ‘Groene burendag’

De Groene Loper Hof van Twente houdt op donderdag 25 juli een inloopavond om te helpen bij het aanvragen van een subsidie voor een zogenoemde Groene Burendag op 28 september aanstaande. Wie met tenminste vier buren of afgevaardigden van een buurtvereniging of ander maatschappelijk initiatief komt, wordt geholpen bij de aanvraag bij het Oranje Fonds dat geld beschikbaar heeft. De financiën kunnen ingezet worden om tijdens Burendag de buurt te vergroenen. Hierbij kan gedacht worden aan struiken, planten, bloemzaden, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen. De inloopavond in het gemeentehuis is op 25 juli van 19:00 uur tot 21:00 uur.
Gerelateerde berichten

  • Geld voor vergroening buurt via Oranjefonds1 juni 2022 Geld voor vergroening buurt via Oranjefonds Vanaf vandaag kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs, verzorgingstehuizen, scoutinggroepen, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke initiatieven financiën […]
  • Asbest eruit, bollen erin…21 september 2018 Asbest eruit, bollen erin… Aanstaande zaterdag is het landelijke burendag. In ’t Gijmink in Goor is het Groene Burendag. Er worden 5000 bollen geplant in de wijk onder het motto 'Asbest eruit, Bollen erin'. De […]
  • Doors Wide Open krijgt fikse subsidie Oranjefonds4 juli 2017 Doors Wide Open krijgt fikse subsidie Oranjefonds Het Oranjefonds heeft de Goorse stichting Doors Wide Open een bedrag van €15.200 toegezegd voor twee projecten. Zo komt er geld vrij voor de uitbreiding van het zogenoemde Rustpunt tussen […]
  • Beter een goede buur…24 september 2016 Beter een goede buur… Het is vandaag Burendag en dat is ook in Goor op een aantal plekken goed gevierd. Zo klonk onder meer het stemgeluid van 'good old' Henk Diphoorn over 't Gijmink en waren er ook tal van […]
  • Oranjefonds beloont Wijkvoorziening met 25.000 euro6 juli 2016 Oranjefonds beloont Wijkvoorziening met 25.000 euro Wijkvoorziening 't Doesgoor kan een donatie van 25.000 euro tegemoet zien van het Oranjefonds. Dat fonds steunt landelijk sociale initiatieven en activiteiten. De wijkvoorziening, een […]