Meer mensen uit de bijstand aan het werk

Er zijn in het afgelopen half jaar in Goor en omgeving meer mensen uit de bijstand aan het werk gekomen ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden 99 mensen via een leerwerktraject aan een baan geholpen. in 2018 waren dit er nog 80 in het eerste half jaar. De toename zit vooral in de uitstroom van mensen met een arbeidsbeperking. Sinds de invoering van de Participatiewet heeft de gemeente de verantwoordelijkheid gekregen om deze mensen naar werk te begeleiden.

Ook zijn er meer proefplaatsingen en werkervaringsplaatsen ingezet. Het aandeel van lokale matches nam ook toe. In 2018 was 49% van de matches bij een lokale werkgever. In 2019 is dit gestegen naar 59%. De afgelopen jaren heeft de gemeente werkcoaches in dienst genomen die zich richten op ouderen, jongeren, statushouders en mensen met een arbeidsbeperking. Het aantal bijstandsgerechtigden daalde het afgelopen jaar van 525 personen (juli 2018) naar 498 personen op 1 juli van dit jaar.

Gerelateerde berichten

  • Bedstede voor Goorse schaapsherder16 mei 2018 Bedstede voor Goorse schaapsherder Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een […]
  • Open dag Nivon in Reggehof2 september 2011 Open dag Nivon in Reggehof Natuurliefhebbers kunnen morgen terecht bij de jaarlijkse Open Dag van het NIVON in Goor. De Open Dag is van 13.30 tot 15.00 uur in de Reggehof in Goor. Tijdens deze informatiemarkt over […]
  • Musical Waerdenborch in De Reggehof8 april 2019 Musical Waerdenborch in De Reggehof De leerlingen van de talentstroom Kunst & Cultuur van de Waerdenborch in Goor maken zich op voor de grote dag. In de Reggehof verschijnen zij morgen en woensdag ten tonele voor de […]
  • Meer mensen aan het werk in de Hof20 november 2017 Meer mensen aan het werk in de Hof Ze zijn er nog niet, maar wethouder Pieter van Zwanenburg is hoopvol om de doelstelling nog in 2017 te behalen. Het aantal van 100 matches als het gaat om het realiseren van banen […]
  • Wawollie maakt doorstart onder naam Kiekeboe9 mei 2017 Wawollie maakt doorstart onder naam Kiekeboe 17 juli 2016. Een zwarte dag voor tientallen vrijwilligers van kringloopwinkel Wawollie bij de Goorse haven. De onderneming brandde tot aan de grond toe af en werd volledig verwoest. Nu […]