Twenthe weigert te scoren en verliest

Twenthe Goor heeft vanmiddag de derde nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Eilermark ging de ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis met 1-0 onderuit. Da Costa maakte namens de gastheer het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de onnodige en onverdiende nederlaag blijft Twenthe in de middenmoot bivakkeren. Koploper in de derde klasse A is na vijf speelronden DOS’19.

Twenthe begon uitstekend. De bezoekers uit Goor kregen na twee minuten al een niet te missen mogelijkheid. Guus Lummen verzuimde om de score te openen. Twenthe bleef domineren in het eerste bedrijf. Maar ook Mark Nijland, die het vizier nog niet op scherp heeft dit seizoen, wist geen doelpunt te produceren. Eilermark kwam slechts een keer voor het doel van Patrick Kollmer, maar de doelman van Twenthe redde bekwaam.

Na de hervatting kwam Ruud Vehof in de ploeg bij Twenthe. De middenvelder kreeg even later ook een goede kans. Zijn kopbal miste echter net het doel. Twenthe, dat nog altijd niet kon beschikken over de geblesseerde aanvoerder Michel Boom, bleef kansen creëren. Maar ook in de tweede helft werden de kansen niet benut door de Goorse formatie. En een oude voetbalwet leert dan dat de tegenstander wel profiteert. En zo geschiedde ook vanmiddag bij Eilermark. De thuisploeg profiteerde na een foute pass over de breedte via Da Costa. In de slotfase probeerden de bezoekers het nog wel, maar Eilermark hield stand.