PvdA: Niet bezuinigen goed voornemen

De partij van de Arbeid is blij met het feit dat de gemeente Hof van Twente in tegenstelling tot veel andere gemeenten voor 2020 niet hoeft te bezuinigen op zorg en welzijn en het groenonderhoud. Fractievoorzitter Fred Rijkens geeft aan dat zijn fractie vanaf het bekend worden van de grote tekorten op de jeugdzorg zich tegen eventuele bezuinigingen heeft verzet omdat de rijksoverheid al heeft aangegeven iets te willen doen aan de compensatie van die tekorten.

“Het zou naar onze mening dan onverantwoord zijn om nu toch al bijvoorbeeld bibliotheken te sluiten of het niveau van de zorg te verminderen”, schetst voorman Fred Rijkens. “Volgend jaar komt er vrijwel zeker extra geld naar de gemeente en dan hebben we zaken afgebroken die niet meer te herstellen zijn. We hebben als PvdA eerst geprobeerd om met de voltallige oppositie te overleggen maar dat is ons helaas niet gelukt. We hebben toen onze idee├źn gepresenteerd aan de coalitie partijenen we zijn het verassend snel met elkaar eens geworden.”

“Resultaat is dat we voor 2021 niet bezuinigen door daarvoor geld in te zetten dat bedoelt was voor duurzaamheid. We vullen dus eigenlijk eenmalig de forse gaten in de begroting met geld dat eigenlijk beschikbaar was voor ook heel belangrijke zaken. Het gaat om een fors bedrag van ruim 4 miljoen. Van dat bedrag wordt alsnog 1 miljoen ingezet voor biodiversiteit en 3 miljoen wordt ingezet voor de zaken waar anders op bezuinigd zou moeten worden. In heel veel andere gemeenten wordt wel fors bezuinigd omdat deze gemeenten niet de mogelijkheid hebben zoals onze gemeente om zonder nadelige effecten een financieel slimmigheidje toe te passen.”

Gerelateerde berichten