Enexis: Goorse zonneparken kunnen energie wel kwijt

De twee zonneparken die in Goor gepland zijn kunnen na de realisatie de energie wel kwijt. Dat zegt Enexis, Die moet straks vijf zonneparken in de Hof van Twente aansluiten op het electriciteits-netwerk. In Goor komen er parken met zonnepanelen bij industrieterrein De Spechthorst en naast de wijk Heeckeren (Waterlanden). Afgelopen week berichtten verschillende media dat de komende jaren minder duurzaam opgewekte energie aan het netwerk aangesloten kan worden vanwege capaciteitsproblemen bij de hoogspanningsstations. De verschillende ontwikkelaars zin daarop benaderd door de gemeente Hof van Twente en deze zeggen al afspraken gemaakt te hebben met Enexis over het aansluiten en leveren aan het net. Er wordt dit najaar begonnen met de aanleg van de zonneparken.

Zo komt het zonnepark Waterlanden er straks uit te zien

Gerelateerde berichten