Politie neemt drugs en geld in beslag na achtervolging

Een groot aantal drugs en een fors contant geldbedrag. Dit heeft de Politie Hof van Twente afgelopen zaterdag omstreeks 01.30 uur buitgemaakt na een korte achtervolging op een personenauto aan de Haaksbergerweg. Deze sloeg op de vlucht toen de hermandad een stopteken gaf, nadat de auto uit een weg kwam die gesloten was voor verkeer. Tijdens de vluchtpoging raakte de bestuurder een lantaarnpaal, waarna hij te voet zijn weg vervolgde. In het voertuig bleken nog drie andere personen te zitten: een 21-jarige man uit Markelo, een 21-jarige man uit Borculo en een 23-jarige man uit Goor. De bestuurder, een eveneens 21-jarige man uit Holten, werd na een korte zoektocht aangehouden.

In het voertuig werd een groot aantal drugs aangetroffen. Dat was niet het enige want bij twee verdachten werd dus ook een groot contant bedrag aangetroffen. Daarnaast werden op de route die de vluchtende verdachte had genomen, twee zakken met verschillende drugssoorten gevonden. De drugs en het geld zijn in beslag genomen in afwachting van het resultaat van het onderzoek. De Officier van Justitie gaat hierover een beslissing nemen. De verdachten zijn in afwachting van dit proces in vrijheid gesteld, zo laat de politie weten via haar officiële kanalen.

Gerelateerde berichten