PvdA: Slechte informatieverstrekking rupsenplaag

De partij van de Arbeid is weer eens in de pen geklommen en van mening dat de informatieverstrekking vanuit de gemeente over de eikenprocessierupsplaag flink te kort schiet. De sociaal-democraten hebben allerhande klachten ontvangen en ook zelf kunnen vaststellen dat die informatievoorziening verre van ideaal is. Vooral als het om informatie gaat die te maken heeft met de directe aanpak zoals prioritering, aanpak van de bestrijding en de inzet van bestrijdingsploegen blijkt de informatie vaak niet beschikbaar te zijn.

Ook komen er veel klachten binnen van mensen die, ondanks de belofte op een antwoord, nooit meer iets terug horen op een vraag of een klacht. Fractievoorzitter Fred Rijkens geeft aan te begrijpen dat het gezien de enorme problematiek moeilijk is om iedereen op tijd van antwoord te voorzien, maar vooral het niet beantwoorden van vragen is voor mijn fractie niet aanvaardbaar, stelt hij.

Gerelateerde berichten

  • Vrijwilligers plaatsen nestkasten tegen eikenprocessierups21 februari 2019 Vrijwilligers plaatsen nestkasten tegen eikenprocessierups Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels gaan in de komende periode nestkasten ophangen op diverse locaties in Goor en omgeving waar de kans groot is dat er eikenprocessierupsen zullen […]
  • Spinselmot rukt op19 mei 2019 Spinselmot rukt op De struiken op de hoek Coornhertstraat/Pieter Langedijkstraat bieden een vreemde aanblik. Een deken van witte spinrag lijkt er zo overheen gegooid als in een griezelfilm. Het doet denken […]
  • Bestrijding eiken-processierups blijft een probleem12 september 2019 Bestrijding eiken-processierups blijft een probleem Er zijn dit jaar drie keer zeker drie keer zoveel meldingen van overlast van de eikenprocessie-rups bij Gildebor binnen gekomen dan vorig jaar bestrijdingsgevallen. Dat zegt het college […]
  • Zorgen om eiken-processierups24 juni 2019 Zorgen om eiken-processierups De eiken-processierups teistert op dit moment ook Goor en omgeving en dat zal in de komende dagen alleen maar erger worden met het extreem warme weer van de komende week. De fracties van […]
  • Eikenprocessierups teistert bomen Markeloseweg, gemeente doet niets10 juli 2017 Eikenprocessierups teistert bomen Markeloseweg, gemeente doet niets De eikenprocessierups teistert diverse bomen langs het fietspad aan de Markeloseweg en zorgt daar volgens omwonenden voor gevaar. De gemeente Hof van Twente doet er echter niets aan omdat […]