Kloots excelleert in Frankrijk en pakt koppositie in kampioenschap

Een uitstekend weekeinde voor de Goorse motorcoureur Cliff Kloots in het Franse Dijon-Prenois. De wegracer won daar in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supercup 1000, de 6e race van het seizoen met overmacht en greep de koppositie in het algemeen klassement. Dit omdat concurrent Danny van der Sluis, die gisteren de vijfde race in Frankrijk nog won voor Kloots, in de laatste als zesde eindigde. Cliff Kloots heeft nu 4 punten voorsprong met nog 5 races te gaan.

Dat hij de finale-race op het net opgedroogde circuit in Dijon met maar liefst 52 seconden voorsprong op zijn naam schreef had vooral ook met de bandenkeuze te maken. “We hebben gekozen voor een intermediate achterband en dat bleek achteraf de beste keuze. Eigenlijk ging het heel makkelijk.” aldus Kloots die achter zich Jamie van Sikkelerus en Jolanda van Westrenen als tweede en derde zag finishen.