Kloots excelleert in Frankrijk en pakt koppositie in kampioenschap

Een uitstekend weekeinde voor de Goorse motorcoureur Cliff Kloots in het Franse Dijon-Prenois. De wegracer won daar in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supercup 1000, de 6e race van het seizoen met overmacht en greep de koppositie in het algemeen klassement. Dit omdat concurrent Danny van der Sluis, die gisteren de vijfde race in Frankrijk nog won voor Kloots, in de laatste als zesde eindigde. Cliff Kloots heeft nu 4 punten voorsprong met nog 5 races te gaan.

Dat hij de finale-race op het net opgedroogde circuit in Dijon met maar liefst 52 seconden voorsprong op zijn naam schreef had vooral ook met de bandenkeuze te maken. “We hebben gekozen voor een intermediate achterband en dat bleek achteraf de beste keuze. Eigenlijk ging het heel makkelijk.” aldus Kloots die achter zich Jamie van Sikkelerus en Jolanda van Westrenen als tweede en derde zag finishen.

Gerelateerde berichten

  • Kloots snelt naar dubbele winst in Dijon28 juli 2018 Kloots snelt naar dubbele winst in Dijon Het waren twee fantastische dagen voor de Goorse motorcoureur Cliff Kloots. De Goorse snelheidsduivel pakte gisteren én eergisteren de winst op het circuit van het Franse Dijon in de races […]
  • Kloots wint weer in Duitsland: titel lonkt17 augustus 2019 Kloots wint weer in Duitsland: titel lonkt De Goorse wegracer Cliff Kloots heeft ook de tweede wedstrijd in het Duitse Osschersleben op zijn naam gebracht. In de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap in de Supercup […]
  • Kloots maakt het spannend in strijd om nationale titel17 september 2019 Kloots maakt het spannend in strijd om nationale titel De Goorse motortcoureur Cliff Kloots is er niet in geslaagd om in het afgelopen weekeinde de negende wedstrijd in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Supersport 1000, op zijn […]
  • Kloots wint eerste wedstrijd in Oschersleben16 augustus 2019 Kloots wint eerste wedstrijd in Oschersleben Cliff Kloots is blijft op koers voor de eindzege in het Open Nederlands Kampioenschap. De Goorse motorcoureur won op het circuit van het Duitse Oschersleben de eerste van twee […]
  • Kloots derde in Assen4 juni 2017 Kloots derde in Assen De Goorse motorcoureur Cliff Kloots is derde geworden in de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supercup 1000. Op het circuit in Assen prolongeerde de wegracer op prima wijze […]