Manuscript Huttenkloas gevonden op Goorse zolderkamer

De handgeschreven manuscripten van het beroemde boek over de Twentse misdadiger Huttenkloas zijn opgedoken in Goor. De waardevolle stukken lagen jarenlang op de zolderkamer van Gerrit Verdriet. Hij kwam ze tegen na het overlijden van zijn vader. De Goorse journalist Bert Schabbink tekende het verhaal op voor de regionale omroep RTV Oost. Dat is via deze LINK te lezen. Het boek over Huttenkloas werd geschreven door jonkheer Frits van Coeverden en werd in 1957 uitgebracht door boekhandel Bokhove. Die gooide de manuscripten weg waarna ze gevonden werden door Gerrit Verdriet senior. Zijn zoon wil de manuscripten nu aanbieden aan het Oldenzaalse Palthehuis. Daar staat de martelstoel waarop Huttenkloas 114 dagen werd gemarteld om een bekentenis af te dwingen voor zijn gruweldaden in de 18e eeuw.

Gerrit Verdriet met de manuscripten (Foto: RTV Oost)


Gerelateerde berichten

  • Manuscripten Huttenkloas nu in gelijknamige bierbrouwerij2 augustus 2019 Manuscripten Huttenkloas nu in gelijknamige bierbrouwerij De originele manuscripten van het boek Huttenkloas die deze week opdoken bij Gorenaar Gerrit Verdriet zijn nu in de brouwerij van Huttenkloas-bier in Albergen. Verdriet overhandigde de […]
  • De schrijver van Huttenkloas…12 januari 2017 De schrijver van Huttenkloas… Hij was een inspirerende Gorenaar en bovendien van adel: Frits van Coeverden. Geboren in 1890 en overleden aan het einde van 1965. Woonachtig aan de Iependijk en de schrijver van een roman […]
  • De adellijke midwinterhoorn…26 december 2014 De adellijke midwinterhoorn… Daar waar in deze tijden d' Oale Roop over de Goors dreven klinkt in de adventstijd was dat in de voorbije eeuw uiteraard niet anders. In de archieven van de stichting Historisch Goor […]
  • Eerste biljarttitel Schabbink in Sportjournaal31 december 2017 Eerste biljarttitel Schabbink in Sportjournaal Een gebbetje van zijn collega's in de laatste sportuitzending van Studio Sport. Bij de afsluiting van de uitzending van vannacht kwam presentator Sjoerd van Ramshorst op de valreep nog met […]
  • Goorse bands niet welkom in Hengevelde ?12 juni 2019 Goorse bands niet welkom in Hengevelde ? Een advertentie van de feesten in Hengevelde over een middag met beginnende bandjes uit de Hof van Twente heeft in het Goorse tot enige beroering geleid. In de flyer wordt gevraagd om de […]