Manuscript Huttenkloas gevonden op Goorse zolderkamer

De handgeschreven manuscripten van het beroemde boek over de Twentse misdadiger Huttenkloas zijn opgedoken in Goor. De waardevolle stukken lagen jarenlang op de zolderkamer van Gerrit Verdriet. Hij kwam ze tegen na het overlijden van zijn vader. De Goorse journalist Bert Schabbink tekende het verhaal op voor de regionale omroep RTV Oost. Dat is via deze LINK te lezen. Het boek over Huttenkloas werd geschreven door jonkheer Frits van Coeverden en werd in 1957 uitgebracht door boekhandel Bokhove. Die gooide de manuscripten weg waarna ze gevonden werden door Gerrit Verdriet senior. Zijn zoon wil de manuscripten nu aanbieden aan het Oldenzaalse Palthehuis. Daar staat de martelstoel waarop Huttenkloas 114 dagen werd gemarteld om een bekentenis af te dwingen voor zijn gruweldaden in de 18e eeuw.

Gerrit Verdriet met de manuscripten (Foto: RTV Oost)


Gerelateerde berichten

  • Manuscripten Huttenkloas nu in gelijknamige bierbrouwerij2 augustus 2019 Manuscripten Huttenkloas nu in gelijknamige bierbrouwerij De originele manuscripten van het boek Huttenkloas die deze week opdoken bij Gorenaar Gerrit Verdriet zijn nu in de brouwerij van Huttenkloas-bier in Albergen. Verdriet overhandigde de […]
  • De schrijver van Huttenkloas…12 januari 2017 De schrijver van Huttenkloas… Hij was een inspirerende Gorenaar en bovendien van adel: Frits van Coeverden. Geboren in 1890 en overleden aan het einde van 1965. Woonachtig aan de Iependijk en de schrijver van een roman […]
  • De wagen van Verdriet (4)4 april 2020 De wagen van Verdriet (4) In de week van de bevrijding nemen we jullie vandaag mee in de weken na het volksfeest. Goor werd weer opgebouwd en dat ging met vallen en opstaan. Deze prent laat dit treffend zien. De […]
  • Speciale dagelijkse ‘Corona-uitzending’ op Hofstreek FM6 april 2020 Speciale dagelijkse ‘Corona-uitzending’ op Hofstreek FM Hofstreek FM gaat in de komende weken dagelijks een programma uitzenden om de Gorenaren die door de Corona-crisis aan huis gekluisterd zijn, te verbinden. Onder de titel 'Hofstreek […]
  • De adellijke midwinterhoorn…26 december 2014 De adellijke midwinterhoorn… Daar waar in deze tijden d' Oale Roop over de Goors dreven klinkt in de adventstijd was dat in de voorbije eeuw uiteraard niet anders. In de archieven van de stichting Historisch Goor […]