Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij

Als onderdeel van het eerder aangekondigde theaterspektakel ‘Rooie Roozen’ van Smartlappenkoor Ditis Gôôrus, komt er ook een tentoonstelling over de Twentse Stoomblekerij in Goor. Daarvoor is het koor en de samenwerkende stichting ‘OOKEEJ’ op zoek naar oude voorwerpen en foto’s. De tentoonstelling én het theaterstuk worden op 27 en 28 september gehouden in en rond de voormalige Stoombleekerij aan de Bunschotenstraat te Goor. Vele Gorenaren hebben daar hun werkzame leven doorgebracht en kennen de verhalen of hebben herinneringen aan het werk in de toenmalige Goorse textielfabriek beter bekend als ‘De Stoom’. Wie een bijdrage kan leveren aan de expositie wordt verzocht te bellen met Jan Oplaat: 06-10196414 of te mailen met info@nullookeej.nl.

Gerelateerde berichten

  • Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’20 augustus 2019 Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’ Het moet een groots gebeuren worden met veel publiek in de voormalige Stoombleekerij aan de Goorse Bunschotenstraat. De voorstelling Rooje Rozen van smartlappenkoor Ditis Goorus op 27 en […]
  • Grootse ‘Soapera’ Ditis Goorus in fabriekshallen TSB18 juni 2019 Grootse ‘Soapera’ Ditis Goorus in fabriekshallen TSB Het Goorse smartlappenkoor Ditis Goorus gaat eind september een zogenoemde 'Soapera' opvoeren in de fabriekshallen (foto) van de voormalige Twentse Stoomblekerij (TSB) aan de […]
  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]
  • Donateurs welkom bij Historisch museum23 januari 2016 Donateurs welkom bij Historisch museum Een koffievisite voor die mensen die de activiteiten van het Goors Historisch Museum mogelijk maken. De donateurs zijn morgenmiddag uitgenodigd om het 60 jarig jubileum van het museum en […]
  • Bouwmeester exposeert op Holterberg13 mei 2019 Bouwmeester exposeert op Holterberg Het werk van de Goorse natuurfotograaf Han Bouwmeester is te zien in het bekende natuurmuseum op de Holterberg. Onder de titel 'Veren en haren' heeft Bouwmeester zijn favoriete vogels van […]