Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij

Als onderdeel van het eerder aangekondigde theaterspektakel ‘Rooie Roozen’ van Smartlappenkoor Ditis Gôôrus, komt er ook een tentoonstelling over de Twentse Stoomblekerij in Goor. Daarvoor is het koor en de samenwerkende stichting ‘OOKEEJ’ op zoek naar oude voorwerpen en foto’s. De tentoonstelling én het theaterstuk worden op 27 en 28 september gehouden in en rond de voormalige Stoombleekerij aan de Bunschotenstraat te Goor. Vele Gorenaren hebben daar hun werkzame leven doorgebracht en kennen de verhalen of hebben herinneringen aan het werk in de toenmalige Goorse textielfabriek beter bekend als ‘De Stoom’. Wie een bijdrage kan leveren aan de expositie wordt verzocht te bellen met Jan Oplaat: 06-10196414 of te mailen met info@nullookeej.nl.

Gerelateerde berichten

  • Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’20 augustus 2019 Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’ Het moet een groots gebeuren worden met veel publiek in de voormalige Stoombleekerij aan de Goorse Bunschotenstraat. De voorstelling Rooje Rozen van smartlappenkoor Ditis Goorus op 27 en […]
  • TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom15 maart 2021 TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom Goor Op Stoom is de nieuwe naam voor het voormalige terrein van de Twentse Stoomblekerij aan de D.J. Bunschotenstraat. Het terrein van in totaal 18 hectare wordt in de komende jaren […]
  • Textieltentoonstelling voor en door Goor6 maart 2021 Textieltentoonstelling voor en door Goor Het rijke textielverleden van ’t Twentse Haagje krijgt dit jaar een prachtig eerbetoon in de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’. Met dit thema wil het Goors Historisch […]
  • College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord20 oktober 2020 College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord Het College van Burgemeester en Wethouders hebben vanmiddag een bord onthuld om de aankoop en de overdracht van het TSB-terrein door en naar de gemeente Hof van Twente te vieren. Vanwege […]
  • Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen10 januari 2020 Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen Een groot deel van de expositie '100 jaar Apollo', die in de afgelopen maanden te bewonderen was in het Goors Historisch Museum is verhuisd naar woonzorgcentrum Herfstzon. Daar werd de […]