Alweer 15 jaar geleden…

Het bericht op Facebook wordt vele malen gedeeld, opdat wij niet vergeten. Het is vandaag precies vijftien jaar geleden dat Marisse van den Burg op gruwelijke wijze om het leven werd gebracht in een appartementencomplex aan de Goorse Markeloseweg. De moordenaar, Libiër Hasèn Aksema, vluchtte met hun bijna 4-jarige dochtertje Isra naar zijn thuisland en sindsdien is er van hem nooit meer iets vernomen ondanks een internationaal opsporingsbevel. Van Isra dook ooit een foto op maar contact kon er nooit worden gelegd, ondanks vele pogingen van haar grootouders en de autoriteiten. Isra moet nu 19 jaar zijn en de hoop dat ze ooit terug keert is voor velen wel vervlogen. Toch blijft er dat sprankje hoop op een hereniging én gerechtigheid zodat Hasén Aksema ooit zijn levenslange straf zal ondergaan.

Onderstaande tekst werd vandaag door journalist Bert Janssen (TC/Tubantia) op Facebook geplaatst:

Zou ze al zelf moeder zijn? is Isra (nu bijna 19) uitgehuwelijkt? Het is vandaag precies 15 jaar geleden dat kapster Marisse van den Burg op gruwelijke wijze werd vermoord in Goor. Haar ex-man Hasen Aksema liet Marisse achter in haar appartementje aan de Markeloseweg, omwikkeld met meters tape. Hasen nam hun dochtertje Isra (toen bijna 4 jaar) mee naar Libië. Hij liet zich vergezellen door een dame, ambtenaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Deze geliefde uit Den Haag werd op een Belgisch vliegveld gepresenteerd als de moeder van de kleine Isra. Toen het vliegtuig in Tripoli was geland, stuurde Hasen deze medeplichtige linea recta terug naar ons land.
Van Isra hebben we nimmer meer iets vernomen. Haar oma en opa in Groningen hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd hun kleinkind terug te zien. Stille noch luide diplomatie leidden tot een ontmoeting, de val van legerleider Gadaffi en de gehoopte machtswisseling evenmin.
Ik heb de strafzaak tegen Hasen Aksema gevolgd, bij de rechtbank in Almelo. Hij werd tot levenslang veroordeeld. Bij verstek…

Gerelateerde berichten

  • Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Isra3 augustus 2018 Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Isra De politie van Overijssel heeft volgens RTV Oost vanavond opnieuw aandacht gevraagd voor de Goorse Isra Aksema. Zij wordt sinds 9 augustus 2004 vermist. De politie denkt dat Isra 14 […]
  • Niet pluis…9 augustus 2017 Niet pluis… Deze maand wordt ze zestien: Isra van Aksema. En vandaag exact dertien jaar geleden beleeft ze met haar familie een horrordag die haar leven compleet en dan ook compleet op de schop gooit. […]
  • 9 augustus 2016 Opdat wij nooit vergeten 9 augustus. Het blijft altijd een zwarte dag in de geschiedenis voor Ger en Clary van der Burg. Het is vandaag precies twaalf jaar geleden dat hun dochter Marisse uiterst koelbloedig van […]
  • De vlag kan eindelijk uit…16 juni 2016 De vlag kan eindelijk uit… Het is voor veel Goorse tieners de spannendste dag uit hun leven. De dag des oordeels. Het etmaal dat zolang duurt in afwachting van dat ene telefoontje van de mentor. Tientallen Goorse […]
  • hasenalibie26 november 2013 Moordenaar Marisse op Nationale Opsporingslijst Hasen A., de man die in 2004 in een appartementencomplex aan de Markeloseweg in Goor zijn ex-vrouw Marisse van den Burg uit Goor om het leven bracht, wordt op de Nationale Opsporingslijst […]