Goor had in 116 jaar geleden al een zwembad…

Een mooi verhaal op de site Mijn stad, mijn dorp van Jan Poortman van de stichting Historisch Goor. Hij verzamelde tal van documenten waaruit blijkt dat er al in het jaar 1898 al begonnen met de voorbereidingen voor een zweminrichting die uiteindelijk zou worden geopend op 30 mei van het jaar 1903. Er werd zeven jaar gebruik gemaakt van het ‘zwembad’ dat werd gerealiseerd op de plek waar nu industrieterrein De Spechthorst ligt, vlakbij de Holtdijk. Het zwembad aan de Gruttostraat werd in 1931 geopend en afgebroken in 2014. Het verhaal over het allereerste zwembad van Goor is via deze LINK te lezen.

De plek van het allereerste Goorse zwembad (foto uit 2010)

Gerelateerde berichten

  • Was het Goorse buitenbad er nog maar…24 juli 2022 Was het Goorse buitenbad er nog maar… De belegen Gorenaren denken er met weemoed aan terug. Zeker tijdens de warme periodes. Ook in de komende week wordt het weer tropisch en zullen velen de berg overgaan voor een duik in het […]
  • Toen op 15 mei het buitenbad in Goor open ging…15 mei 2022 Toen op 15 mei het buitenbad in Goor open ging… Het is 15 mei en dat is voor de Goorse belegen zwemfanaten nog steeds een bijzondere datum. Het was namelijk in het verleden altijd de dag dat het buitenzwembad op De Whee werd geopend […]
  • De Grotestraat voor het bombardement…29 januari 2017 De Grotestraat voor het bombardement… De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als 'Hoelang […]
  • Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan1 mei 2022 Oald Goor: De bioscoop in de Stationslaan Goor heeft, niet in de laatste plaats door Bert Haanstra, een rijk verleden. "Naar mensen kijken is van alle tijden" is een beroemde uitspraak van de filmmaker die is vereeuwigd op het […]
  • Petitie met handtekeningen ’n Stoom aangeboden14 december 2021 Petitie met handtekeningen ’n Stoom aangeboden De petitie met handtekeningen van mensen die pleiten voor de naam '’n Stoom' in plaats van 'Op Stoom' voor het voormalige TSB-terrein, is vorige week aangeboden aan wethouder Wim […]