Hinder van chaos op A1 (update)


filea1rijssen

(foto: RTV Oost)

Het verkeer van en naar Goor heeft vandaag grote hinder van de verkeerschaos op de A1 bij Markelo. Daar ontstonden kilometerslange files na een ongeval vanochtend op de rijbaan richting Apeldoorn waarbij drie vrachtwagens en een personenauto zijn betrokken. Daarbij is één van de vrachtwagens in brand gevlogen. Het vuur sloeg daarna over op de andere vrachtwagens. Er waren vier lichtgewonden. Door de enorme rookontwikkeling heeft het verkeer er in beide richtingen hinder van. De overlast kan nog tot vanavond laat aanhouden.

In en rondom Goor is het vooral druk vanaf de oprit van de N347 (S15) richting Hengelo tot aan de verkeerslichten van de Deldensestraat (De Poste). De wachttijd bedraagt c.a. een half uur. Het verkeer afkomstig van de A1 rijdt hoofdzakelijk om via de rondweg richting Lochem. In Goor zelf is het druk door sluipverkeer afkomstig van de N347 dat de file voor de verkeerslichten probeert te ontwijken. Het verkeer probeert zich vooral een weg te banen door de Enterseweg, Molenstraat, Hengevelderstraat, Deldensestraat, Iependijk, Voorstraat, Grotestraat, Herman Heijermanstraat en de Laarstraat.

Wie vanaf de Zomerweg de N347 richting Hengelo oprijdt kan meteen aansluiten in een half uur durende file.

Veel automobilisten keren om uit de file te ontsnappen. Met sluipverkeer door Goor tot gevolg.

Vrachtwagenchauffeurs waren zichtbaar geïrriteerd door de inrijverboden. Een enkeling negeerde het verbod.

Rond de middag is het opvallend druk bij kruispunt ‘De Poste’ aan de Deldensestraat. De fiets lijkt een beter alternatief…

Het verkeer afkomstig van de N347 dat een half uur voor de verkeerslichten heeft moeten wachten.

De Rondweg naar Lochem is eveneens druk. Langzaamrijdend en stilstaand verkeer ter hoogte van de kruissingen.

Verkeer afkomstig uit Markelo rijdt richting de Diepenheimseweg.