Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’

Het moet een groots gebeuren worden met veel publiek in de voormalige Stoombleekerij aan de Goorse Bunschotenstraat. De voorstelling Rooje Rozen van smartlappenkoor Ditis Goorus op 27 en 28 september. Er wordt inmiddels druk gerepeteerd en één van die repetities is komende donderdagavond live te volgen via de Facebookpagina van het koor. In aanloop naar de voorstellingen is er eveneens een expositie over de TSB en wordt een hoorspel uitgezonden via de radio en internet. Ook wordt er een informatieve krant vervaardigd die huis aan huis in Goor zal worden bezorgd. Daarin ook verhalen van oud-medewerkers van de ‘Stoom’.

repetitie van Ditis Goorus in de voormalige Stoomblekerij

De voorstelling is een initiatief van de stichting Ookeej die voort komt uit Ditis Goorus en in december van het afgelopen jaar het levenslicht zag. Deze stichting heeft zich ten doel heeft gesteld om in samenwerking met koren en/of culturele instellingen activiteiten organiseren. De voorverkoop van ‘Rooje Rozen’ is inmiddels begonnen en kaarten zijn, á €12,50, verkrijgbaar bij tankstation Hoek, Primera De Bandijk, The Read Shop en Landhuis Living.

Hoorspel
Om extra aandacht geven aan de ‘Rooie Roozen’ komt er een hoorspel. Dit is een introductie op de voorstelling. Het hoorspel wordt gespeeld door leden van het koor en wordt in eigen beheer opgenomen. Het is de bedoeling dat het hoorspel in de weken voor de uitvoering van ‘Rooie Roozen’ via radio en internet te beluisteren is. Het geheel moet voor iedereen een onvergetelijke ervaring worden.

Gerelateerde berichten

  • Grootse ‘Soapera’ Ditis Goorus in fabriekshallen TSB18 juni 2019 Grootse ‘Soapera’ Ditis Goorus in fabriekshallen TSB Het Goorse smartlappenkoor Ditis Goorus gaat eind september een zogenoemde 'Soapera' opvoeren in de fabriekshallen (foto) van de voormalige Twentse Stoomblekerij (TSB) aan de […]
  • Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij1 augustus 2019 Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij Als onderdeel van het eerder aangekondigde theaterspektakel 'Rooie Roozen' van Smartlappenkoor Ditis Gôôrus, komt er ook een tentoonstelling over de Twentse Stoomblekerij in Goor. […]
  • Krant Smartlappenkoor deze week in de bus10 september 2019 Krant Smartlappenkoor deze week in de bus Onder de naam 'De Stoomboode' wordt deze week in Goor huis een huis een krant bezorgd die gaat over de bijzondere voorstelling van Smartlappenkoor Ditis Goorus op het voormalige […]
  • Sjoowavond in Après ski-stijl23 januari 2017 Sjoowavond in Après ski-stijl De Sjoowavond zal dit jaar in winterse sferen plaatsvinden. Tijdens de 44e editie, op vrijdag 17- en zaterdag 18 maart, zullen veel zogenoemde Après ski-nummers ten gehore worden gebracht […]
  • Constantijnschool winnaar Korenfestival Hengelo5 juni 2016 Constantijnschool winnaar Korenfestival Hengelo Het zangkoor van de Prins Constantijnschool heeft gisteren het korenfestival Amusing in Hengelo gewonnen. De zangers en zangeressen onder leiding van Carla Potters werden als beste […]