Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’

Het moet een groots gebeuren worden met veel publiek in de voormalige Stoombleekerij aan de Goorse Bunschotenstraat. De voorstelling Rooje Rozen van smartlappenkoor Ditis Goorus op 27 en 28 september. Er wordt inmiddels druk gerepeteerd en één van die repetities is komende donderdagavond live te volgen via de Facebookpagina van het koor. In aanloop naar de voorstellingen is er eveneens een expositie over de TSB en wordt een hoorspel uitgezonden via de radio en internet. Ook wordt er een informatieve krant vervaardigd die huis aan huis in Goor zal worden bezorgd. Daarin ook verhalen van oud-medewerkers van de ‘Stoom’.

repetitie van Ditis Goorus in de voormalige Stoomblekerij

De voorstelling is een initiatief van de stichting Ookeej die voort komt uit Ditis Goorus en in december van het afgelopen jaar het levenslicht zag. Deze stichting heeft zich ten doel heeft gesteld om in samenwerking met koren en/of culturele instellingen activiteiten organiseren. De voorverkoop van ‘Rooje Rozen’ is inmiddels begonnen en kaarten zijn, á €12,50, verkrijgbaar bij tankstation Hoek, Primera De Bandijk, The Read Shop en Landhuis Living.

Hoorspel
Om extra aandacht geven aan de ‘Rooie Roozen’ komt er een hoorspel. Dit is een introductie op de voorstelling. Het hoorspel wordt gespeeld door leden van het koor en wordt in eigen beheer opgenomen. Het is de bedoeling dat het hoorspel in de weken voor de uitvoering van ‘Rooie Roozen’ via radio en internet te beluisteren is. Het geheel moet voor iedereen een onvergetelijke ervaring worden.

Gerelateerde berichten

  • Rooje Rozen overweldigend succes30 september 2019 Rooje Rozen overweldigend succes Het was een gedenkwaardig weekeinde voor de leden van het Goorse smartlappenkoor Ditis Goorus. Na maanden van voorbereidingen moest het vrijdag en zaterdag dan echt gebeuren. De Sopera […]
  • Online prikbord voor ideeën Op Stoom22 juli 2021 Online prikbord voor ideeën Op Stoom Wie goede ideeën heeft voor het grootschalige project Op Stoom op het terrein van de voormalige Twentsche Stoomblekerij, kan deze vanaf nu ook kwijt op een online prikbord dat op de site […]
  • TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom15 maart 2021 TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom Goor Op Stoom is de nieuwe naam voor het voormalige terrein van de Twentse Stoomblekerij aan de D.J. Bunschotenstraat. Het terrein van in totaal 18 hectare wordt in de komende jaren […]
  • Krant Smartlappenkoor deze week in de bus10 september 2019 Krant Smartlappenkoor deze week in de bus Onder de naam 'De Stoomboode' wordt deze week in Goor huis een huis een krant bezorgd die gaat over de bijzondere voorstelling van Smartlappenkoor Ditis Goorus op het voormalige […]
  • Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij1 augustus 2019 Items gevraagd voor tentoonstelling Stoomblekerij Als onderdeel van het eerder aangekondigde theaterspektakel 'Rooie Roozen' van Smartlappenkoor Ditis Gôôrus, komt er ook een tentoonstelling over de Twentse Stoomblekerij in Goor. […]