Podiumplaats Marit Cent in Ronde van Borne

Marit Cent kan met vertrouwen toewerken naar de Ronde van Goor, die zaterdag 7 september wordt verreden. De 20-jarige Goorse wielrenster is donderdagavond als derde geëindigd in de Ronde van Borne. Daarmee zette ze haar beste resultaat tot nu toe neer bij de elite vrouwen. Helemaal verrassend is dat echter ook niet. Na een flinke periode met blessureleed, reed ze zichzelf in de afgelopen zes wedstrijden telkens in de top-10.

In Borne zagen de toeschouwers een wedstrijd waarin veel aangevallen werd door de vrouwen. Uiteindelijk reed Mareille Meijering uit De Meern solo weg. Cent slaagde erin om samen met Winanda Spoor (Apeldoorn) en Floor Weerink (Groningen) aan te sluiten. In de slotronde reden Meijering en Spoor weg, waarna Cent vrij gemakkelijk Weerink van de derde plaats af wist te houden. In de VIRO Criterium Cup Twente, waarvan de Ronde van Goor voor de vrouwen de laatste wedstrijd is, steeg Cent naar de vijfde plaats.

Gerelateerde berichten

  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Marit Cent imponeert met tweede plaats1 september 2019 Marit Cent imponeert met tweede plaats Minder dan een week voor de Ronde van Goor heeft Marit Cent indruk gemaakt. De talentvolle Goorse wielrenster werd zondag tweede in de Ronde van Heemskerk. In die wielerronde maakte de […]