Supermarkt De Whee nu ook Fairtrade

De nieuwe supermarkt De Whee aan de Da Costastraat in Goor is nu officieel een zogenoemde Fairtrade-winkel. De voormalige Emté die nu in handen is van uitbater Frank Bannink heeft een ruim fairtrade-assortiment in de schappen liggen, waaronder Starbucks ice-koffie, Ben en Jerry’s-ijs, rode- en witte wijn, rijst, koffie en thee. Daarmee voldoet de supermarkt ruimschoots aan de criteria die gesteld worden aan het keurmerk dat staat voor eerlijke handel met het Max Havelaar-keurmerk. In Goor zijn ook de Jumbo, Albert Heijn en de Lidl Fairtrade evenals de Wereldwinkel. Ze trekken zich het lot van kleine boeren en plantage-arbeiders in ontwikkelings-landen aan en willen een eerlijkere verdeling van welvaart.

Gerelateerde berichten

  • Wereldwinkel viert 30 jarig bestaan9 oktober 2018 Wereldwinkel viert 30 jarig bestaan De Wereldwinkel in het Goorse stadshart viert komende zaterdag, 13 oktober, het 30-jarig bestaan. De winkel met Fairtrade-producten opende op 8 oktober 1988 symbolisch de deur door middel […]
  • Supermarkt De Whee gaat alweer sluiten8 november 2019 Supermarkt De Whee gaat alweer sluiten Supermarkt De Whee in de Goorse Da Costastraat gaat aan het einde van het jaar de deuren sluiten. Uitbater Frank Bannink ziet door sterk dalende omzetcijfers geen heil meer in […]
  • Emté op de Whee wordt tweede Goorse Jumbo28 maart 2018 Emté op de Whee wordt tweede Goorse Jumbo De Emté-supermarkt aan de Goorse Da Costastraat wordt op termijn een Jumbo-supermarkt. Dat heeft de directie van de landelijke Jumboketen bekend gemaakt. Jumbo heeft in Nederland 130 […]
  • Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel1 december 2018 Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel Als alles wordt goed gekeurd door de landelijke jury van de fairtrade gemeente-campagne, en daar heeft het alle schijn van, wordt de gemeente Hof van Twente de vierde fairtrade-gemeente in […]
  • Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente24 november 2017 Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente Het college van B&W van de gemeente Hof van Twente heeft besloten om het inwonersinitiatief voor de vorming van een zogenoemde Fairtrade-gemeente te ondersteunen. Er is al een […]