Veel Gorenaren de berg over voor Markelose optocht

De tropische temperaturen bewogen een groot aantal Gorenaren ertoe om vandaag de herikberg over te fietsen om de optocht tijdens het dorpsfeest in Markelo te bekijken. Daarin was natuurlijk ook traditiegetrouw Apollo actief. Daarnaast ook Goorse deelname van Keet De Groene Knuppel met ‘die Tavèrnes’en een Goors tintje aan de wagen van de Markelose Molenhoek over het debacle rondom het Kaasplein in het dorp van de vijf heuvels. Het lied ‘Ratjes voor de sfeer’ dat vanaf die wagen klonk, werd geschreven en gezongen door Paul Schabbink. In het oog springend was zeker ook de wagen ‘In vuur en vlam’ van het buurtschap Herike/Elsen over het werk van de brandweer.

Gerelateerde berichten

  • Restantenmarkt, Mallorcaparty en Maarkels feest…25 augustus 2017 Restantenmarkt, Mallorcaparty en Maarkels feest… Het is het laatste weekend van augustus en dat betekent dat weer vele Gorenaren de 'berg' over trekken voor het Markelose Dorpsfeest. Daar treedt dit weekend onder meer de Goorse band […]
  • Serie jubileumvoorstellingen Helligen Hendrik naar 202123 april 2020 Serie jubileumvoorstellingen Helligen Hendrik naar 2021 De ‘Zotte Zomer Parade’ van Helligen Hendrik schuift een jaartje op. Oorspronkelijk zou Hendrik deze zomer zijn koperen jubileum vieren met een feestelijke toer langs een aantal […]
  • Goorse jongens stelen bier in Markelo26 augustus 2017 Goorse jongens stelen bier in Markelo Twee jonge Gorenaren zijn vannacht door de politie Hof van Twente aangehouden nadat ze probeerden om vaten bier en blikjes drank te stelen. In een Markeloos café zag volgens de lokale site […]
  • KTB vijfde in Markelose optocht31 augustus 2015 KTB vijfde in Markelose optocht De jongeren van Keet Team Brakke (KTB) zijn als vijfde en laatste ge-eindigd in de categorie vrije wagens tijdens de Markelose optocht gistermiddag. De wagen met als titel 'Jongs en deerns […]
  • Van oaver’n barg…22 juli 2017 Van oaver’n barg… "Wie bunt oaver'n barg e komm'n om hier een betje herrie te maken" oreerde één van de Markelose muzikanten gisteravond door de microfoon bij De Tapperij. Aldus geschiedde. Het was druk, in […]