Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling

De Goorse Braakmolen is dit jaar de startlocatie voor de Open Monumentendagen 2019 in de gemeente Hof van Twente. De officiĆ«le opening is volgende week zaterdag (14 september) om 09.30 uur waarna klompenmakers en een molenaar aan het werk te zien. Verder worden er pannenkoeken gebakken en is er live-muziek. Er is tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadswandeling onder de titel ‘Plekken van plezier’ met een stadsgids door Goor.

Deze wandeling is op een later moment ook individueel te lopen met een informatie- en routeboekje dat ook vanaf zaterdag verkrijgbaar is bij de VVV-informatiepunten. Naast de Braakmolen zijn ook ’t Oude Raadhuys, de Hofkerk en het Goors Historisch Museum geopend. In de weken na de Monumentendagen is er ook een scholenproject bij De Braakmolen in samenwerking met het Klompenmuseum voor kinderen uit de groepen 7 van de basisscholen in de Hof.

Gerelateerde berichten

  • De molenaar van de toekomst…13 juni 2022 De molenaar van de toekomst… Komend weekend wordt bij de Goorse Braakmolen aandacht besteedt aan de molenaar van de toekomst, de aspirant-molenaar en de aanstaande MIO (molenaar in opleiding). Ook bij de overige […]
  • Open Monumentendagen gaan door6 september 2020 Open Monumentendagen gaan door De Open Monumentendagen gaan dit jaar in Goor en de overige kernen van de Hof van Twente, ondanks het Corona-virus, wel door. Volgend weekeinde (12 en 13 september) zijn er bezichtigingen […]
  • Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50…3 april 2022 Oald Goor: De Braakmolen in de jaren ’50… De Braakmolen. Blikvanger en trekpleister voor toeristen. Gebouwd in 1865 en nog immer gekoesterd. De molen was lang in handen van de familie Otte die het in 1974 overdroeg aan de […]
  • Braakmolen doet mee aan recordpoging molens draaien30 maart 2022 Braakmolen doet mee aan recordpoging molens draaien De Goorse Braakmolen is volgende week zaterdag, 9 april, onderdeel van een recordpoging molens draaien. De molen zal dan samen met alle draaivaardige molens in de 11 zogenoemde […]
  • Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag6 mei 2021 Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag De Braakmolen, sedert 1856, is komende zaterdag weer onze lokale trots in het kader van de Nationale Molendag. Volgens traditie is deze dan weer bemand en als de wind geen spelbreker is, […]