Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling

De Goorse Braakmolen is dit jaar de startlocatie voor de Open Monumentendagen 2019 in de gemeente Hof van Twente. De officiële opening is volgende week zaterdag (14 september) om 09.30 uur waarna klompenmakers en een molenaar aan het werk te zien. Verder worden er pannenkoeken gebakken en is er live-muziek. Er is tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadswandeling onder de titel ‘Plekken van plezier’ met een stadsgids door Goor.

Deze wandeling is op een later moment ook individueel te lopen met een informatie- en routeboekje dat ook vanaf zaterdag verkrijgbaar is bij de VVV-informatiepunten. Naast de Braakmolen zijn ook ’t Oude Raadhuys, de Hofkerk en het Goors Historisch Museum geopend. In de weken na de Monumentendagen is er ook een scholenproject bij De Braakmolen in samenwerking met het Klompenmuseum voor kinderen uit de groepen 7 van de basisscholen in de Hof.

Gerelateerde berichten

  • Open Monumentendagen gaan door6 september 2020 Open Monumentendagen gaan door De Open Monumentendagen gaan dit jaar in Goor en de overige kernen van de Hof van Twente, ondanks het Corona-virus, wel door. Volgend weekeinde (12 en 13 september) zijn er bezichtigingen […]
  • Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag6 mei 2021 Gesloten Braakmolen wel versierd op nationale molendag De Braakmolen, sedert 1856, is komende zaterdag weer onze lokale trots in het kader van de Nationale Molendag. Volgens traditie is deze dan weer bemand en als de wind geen spelbreker is, […]
  • Klompenmuseum vanaf morgen weer open7 juli 2020 Klompenmuseum vanaf morgen weer open Vanaf morgen, woensdag 8 juli, is het Goorse klompenmuseum 't Oale Ambacht weer geopend. Eén van de grootste toeristische trekpleisters van Goor was de afgelopen maanden gesloten vanwege […]
  • Klompenmaker Roessink tweede van Nederland10 oktober 2018 Klompenmaker Roessink tweede van Nederland Marinus Roessink is tweede geworden tijdens de 87e Nationale Klompenkeuring. In het Brabantse Sint Oedenrode werden de, door de Goorse klompenmaker vervaardigde, houten schoenen met hoge […]
  • Wieken Braakmolen vieren internationale erkenning11 december 2017 Wieken Braakmolen vieren internationale erkenning Een mooie winterse plaat van de Goorse Braakmolen hieronder met de wieken in een stand die aangeeft dat er wat te vieren is. Deze week werd namelijk bekend dat het ambacht van het […]